Alkohol, Bio, Midsommar, Mage (i den ordningen)

Är ensam hemma. Känns jättekonstigt... Våra sammanboende är borta och H är ute på Berns(!?) med två av sina polare. Jag försöker vara förstående flickvännen, men fan, jag hatar verkligen när H är full. Jag hatar när han är ute. Kanske för att jag ogillar alla fulla människor, särskilt om jag själv inte har druckit. Nu är jag gravid och får således inte dricka. Inte för att jag saknat det särskilt... Hade velat kunna dricka nåt glas rödvin, lagat mat, ätit den och käkat kex, brie och lite mer rödvin till efterrrätt. Men det går inte, och jag grinar inte för det direkt. Men. Jag stör mig. Vet inte riktigt VAD jag stör mig på. Lite på att det är Berns. H har en jefla massa snobb-kompisar alltså... Trodde verkligen inte det. Men det är sådant som visar sig när man vart borta i Thailand och sen kommer hem. Där finns det liksom inte nåt som är "finare" än det andra. Allt är lika skabbigt. Iallafall på Phi Phi. Och iallafall om man jobbar som DM. Sen tror jag jag stör mig på att han inte verkar ha kommit ur den där tonårsgrejen med att man alltid måste supa sig snorfull varje gång man dricker. Det där med lagom verkar ha förbigått honom totalt. Han har själv erkänt att han har svårt med det, att det är allt eller inget. Själv tycker jag det är jäkligt omoget. Jag litar dock på H. Det jag inte litar på är andra människor, särskilt inte i samband med en snorfull H. Och jag vet inte om han alltid skulle göra de bästa besluten när han är drängfull, det är ju inte direkt så att man blir smartare av alkohol. Whatever. Han vet om allt detta, att jag tycker såhär. Vet att han kommer läsa detta förr eller senare också. Behöver bara skriva av mig så att jag kan få somna. Är sjukt trött.

Har vart och kollat på Män som hatar Kvinnor ikväll med E. Gillar inte svensk film egentligen, så hade inga större förväntningar, vilket antagligen är varför jag tyckte filmen var bra. Har inte heller läst boken. Mådde dock fysiskt illa under våldtäktsscenerna, och kom på mig själv med att tänka mantrat "få inte missfall, få inte missfall, få inte missfall" när det höll på. Störde mig även på att huvudrollstjejen som ska vara någon djupt skadad person, självklart måste vakna upp med en brud i sängen. Vet inte, kändes lite väl stereotypt. Pallar inte dra hela min tankegång här, och efteråt sa E att det förklaras mycket bättre i boken. I filmen kändes det mest bara inslängt mitt i ingenting liksom. Helt meningslöst. Mjaja.

Vet inte om jag kommer kunna sova förens H kommer hem. Jag hoppas det. Måste upp 8 och gå till jobbet. H har vart ledig hela veckan den jäkeln. Men det blir väl tvärtom om inte alltför länge antar jag. He he. Har sjukt ont i halsen, hoppas jag inte blir sjuk på riktigt. Hört en del folk som vart det... Skulle vara så typiskt nu när det är långhelg.

I midsommar ska iallafall jag, H, brorsan och hans tjej, N och hennes snubbe åka ut till min pappas hus. Han ska inte vara hemma, så vi får låna det av honom. Det är rätt sweet, för det är mer eller mindre på landet, bland hästhagar och traktorer typ. Ha ha. Finns uteplats, gräsmatta, massa möbler och viktigaste av allt; en grill! Brosan och N's snubbe va och handlade mat för 1500 spänn igår, så lär ju bli en del att äta. Tur att jag är hungrig typ hela tiden. Mindre tur att jag inte äter traditionell midsommarmat. Kommer käka köttbullar och potatis till lunch typ. Ha ha. Iförsej är det gott, men iallafall. Kommer nog bli trevligt iallafall. I hope.

Va på morsans jobb igår och hennes jobbpolare kommenterade min mage och sa typ "Syns den inte väldigt mycket?" när jag sa att jag var i vecka 14. Blev lite sur. Även om den gör det, vafan ska jag göra då? Suga in den? Blä. Är ju ändå i 4:e månaden. Konstigt om det inte syntes då ju tycker jag. Dessutom var jag ju inte direkt tjock innan jag blev gravid, så såklart magen syns. Vet inte varför, men tog lite illa upp. Mamma sa att det syntes tidigt på henne också. Vet liksom inte när det är "normalt" att det ska börja synas. Tycker generellt att det är lite jobbigt att det plötsligt är helt okey att kommentera mitt utseende, vikt och mage helt öppet. Dessutom kommer folk fram (visserligen såna jag känner/är bekant med) och ska ta på magen. Typ kramar mig, och sen lägger de en hand på magen och glor på den med ett fånigt flin. Det är ju MIN mage. Tycker inte de har rätt att ta på den hur som bara för att den råkar puta ut lite. Men får väl vänja mig, kommer ju knappast bli bättre med tiden... Om man inte räknar tiden som om 5 månader förstås.

Nähäpp. Ska väl försöka sova iallafall. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback