Scuba Pics


Yay Again

Så. Jag fick ledig för att åka till Amsterdam. Känns lite elakt för att jag inte säger att jag ska sluta förens efter att jag kommit tillbaka, men vafan.. Kommer ju ändå ge han över 7 månaders varsel om att jag ska dra, om jag säger det i början på mars. Det kan han ju inte klaga på. Biljetten kostade 800 spänn och jag gissar på att mycket mer pengar än så kommer inte gå åt. Kommer bo hos R:s brorsa, men har ändå skickat ut lite couchsurfing requests utifall att de vill ha lite syskontid tillsammans utan mig. Åker den 13:e och kommer hem den 17:e... Ska bli sweet. Behöver lite semester! Har ju jobbat en hel vecka! Hahaha. Åuh. Slapp jag är. Jag borde skämmas.

Och ja. Couchsurfing, har jag sagt hur mycket jag älskar det? En snubbe till svarade på min tråd i Scuba klubben och han jobbar på
Barakuda diving center och han sa att de gärna skulle se att jag tog min DM hos dem och att jag kunde jobba medans. Har nämligen ångrat mig lite i frågan om internships och sådär. Visserligen kan man få utbildningen gratis, men man måste betala för hyran av utrustning, mat, boende och alla padi avgifter, PLUS att man måste jobba gratis i 3 månader efter att man är klar. Typ slav i ett halvår totalt. Andra alernativet var att betala typ 20.000 spänn, men då fick man all utrustning, boende, alla avgifter betalda osv... Men det tog 3 månader också. Plus att det är lite dåligt rykte om såna ställen, inte så bra sen när man ska söka jobb. För mycket löpande bandet liksom. Så det kommer nog bli så att jag gör som min orginal plan var. Vill ju ändå till Phi Phi och Stumpy liksom. Kommer få betala för kurserna men det kommer bli typ totalt 8000 spänn. Om jag köper utrustning så blir det billigare, plus att jag får 10% av allt jag säljer medans jag tar min DM. Sounds like a plan tycker jag.

Det Går Bra Nu

Yay! Bokade biljetter till Amsterdam! Hawiee!

Yay! Fått erbjudande om jobb på Barakuda i Ko Phi Phi! Hawiee!

I rule!

Måsten

  • Ta nytt körkortsfoto så jag kan få ut ett nytt körkort. (Har bara vart utan sen i september... Oj)
  • Skicka in papprena om mitt Advanced Open Water Diver, med foto från punkt1.
  • Just nu, ÄTA. Idag har jag nämlish ätit 2 kokosbollar på hela dagen.
  • Ta tag i det där med att hitta nya mattar/hussar till mina bebisar på riktigt.
  • Just nu, gå ut med soporna. Pallar inte.
  • Rensa avloppet i handfatet. B var en idiot och klippte håret över där, så nu är det stopp. Borde låta han göra't, men kan bli svårt eftersom männskan är i Polen.
  • Ta mod till mig och fråga G om jag kan få ta 4 dagar ledigt och åka till Amsterdam.
  • Ta mod till mig och säga till G att jag ska flytta till Thailand.
  • Bestämma mig på riktigt om jag ska byta efternamn eller inte. Borde ha det som punkt 1 eftersom det är rätt onödigt att skicka efter nytt körkort om jag ändå måste ändra det direkt igen.

Men nu ska jag ta tag i punkt 3. Innan jag svimmar hade jag tänkt.

Andrew Bird



Alltså, detta är så sjukt bra att jag får goosebumps all over.

Internship

Igår gjorde jag kokosbollar. Det hade jag glömt bort nu idag när jag vaknade, så det blev en mycket trevlig överraskning när jag öppnade kylskåpsdörren. Fast kokosbollar är egentligen inte så jäkla gott egentligen. Förstår inte riktigt min fascination över dem när jag var liten.

Har fått mer info om hela dykgrejen. [Ursäkta, men det kommer bli mycket snack om Thailand, dykning och planering framöver, vill ni ha flatintriger får ni vända er till valfri anonym blogg på
HBTQ-tjejer som bloggar]. Postade ett inlägg i Scuba gruppen på CS och fick massor av användbar information! Tydligen kan man göra ett internship på nåt bolag och få hela utbildningen betald, inklusive boende och mat i utbyte mot att man hjälper till och preppar utrustning och sådär. Vanligtvis är det 3-4 månader och man bor på en dykbåt tillsammans med massa andra människor. Verkar skitbra tycker jag, man får massa erfarenhet och det är GRATIS. Sen efteråt kan man flytta till valfritt land och börja jobba som divemaster/instruktör. Han som skrev svar till mig hade massa kontakter som han skulle kolla upp till mig. Alltså. Det finns inte ord för hur mycket jag älskar CouchSurfing. Inget av det här skulle ha hänt om jag inte gått med i det communityt. Känns patetiskt att kalla det community och jämställa det med typ lunarstorm, det är så mycket mer än så. Nu låter det som jag är med i en sekt istället, men ja... Haha. Jag är glad iallafall. Optimistisk inför framtiden. Och det vette fan när jag har vart förut.

InternetProblem

Är hemma idag också. Mest för att jag inte är sugen på att jobba. Visserligen så är jag lite sjuk, ont i halsen och lite småförkyld, men det är ju knappast mycket att göra på jobbet så skulle kunnat vara där och hänga liksom. Men pallar verkligen inte. Är inte ett piss motiverad. Särskilt nu när jag vet att jag inte kommer vara kvar där längre än till hösten. Vet att jag borde vara motiverad eftersom jag borde spara pengar, men jag får samma lön om jag är sjuk som om jag jobbar, samma lön om jag jobbar 3 timmar eller 10 per dag. Så nä. Motivering är = noll. Dessutom så behöver jag ju inte direkt spara pengar om jag ändå ska ta pengarna för lägenheten. Divemaster kursen kostar bara runt 5-6000 spänn beroende på om man behöver hyra utrustning eller om man har sin egen. Så egentligen behöver jag bara de pengarna, plus pengar så jag klarar mig i 6-8 veckor som kursen tar, för sen ska jag ju ändå leva på de pengarna som jag jobbar ihop. Och så flygbiljetten dit då förstås. Det blir fan inte så mycket om man slår ihop det ändån. Boendet på Phi Phi var iförsej rätt dyrt, typ 2-3000 spänn i månaden, men då ingår liksom allt. Städning, el, handdukar och så. Bara mat som man måste köpa utöver det. Tror inte det där med pengar kommer vara något problem faktiskt.

Lalala.. Vill att det ska vara höst NU och allt ska vara fixat. Damnit.

Ovanstående skrev jag typ i morse. Mitt internet har vart helt sepe hela dagen. Försökte då koppla upp min bredbandsbolaget uppkoppling, men det ville inte funka heller... Ska hämta ut grejerna imorrn, men tanten jag snacka med i telefon sa att det skulle funka att fixa det på en gång. "Bara att koppla in nätverkskabeln".. Jaja, sure! Kollade och så var man tvungen att göra nåt med "Mina nätverksplatser" och sen "Anslutning till lokalt nätverk". Om man inte har nån sån anslutning till lokalt nätverk, vad gör man då då? Åh vad förbannad jag var. Pallade inte ringa och snacka med nån idiot igen heller, så väntar tills imorrn, kommer ändå behöva göra om allting då. Kommer ha hemtelefon då också. Grattis till mig. Skulle iförsej inte ha brytt mig om att fixa med detta om det inte vore för att det numera ingår i hyran med bredbandsbolaget, så då känns det rätt onödigt att betala för ett struligt bredband från ComHem.

Fan vad jag hatar när internet strular. Känner mig helt handikappad.

Darrhänt

Åh vad jag hatar att jag inte kan andas. Har överdoserat astmaspray på sista tiden, går runt och skakar mest hela tiden. Blir helt darrig av astmamedicinen nämligen. Men hellre det än att inte andas. Behöver liksom sån dära luft för att överleva tydligen.

Är inte ett dugg trött. Sov som sagt till 3 idag. Kanske inte sådär jättesmart såhär i efterhand. Hmm. Blev hungrig nyss och hetsåt kinapuffar, så den sockerchocken plus astmasprayen jag precis tog lär ju hålla mig uppe ett tag till.

Börjar få lite ångest över att jag måste göra mig av med mina bebisar. De är ju så söta! Precis när jag kom hem från Thailand så hade jag liksom vant mig lite vid att vara ifrån dem, men nu så har jag vant mig vid att ha dem istället. Får liksom ont i hjärtat av kärlek när jag tittar på dem. Ibland vill säga, ibland är dom bara jobbiga. Haha. Men ja... Måste verkligen hitta nåt bra ställe för dem att vara på. Tror de kan göra någon kattälskande människa mycket lycklig.

Mjaoo. =^_^= Prr prr prr prr prr. Haha. Åh. Jag känner mig konstig.

Ska nog lägga mig och halvkolla på lite family guy eller nåt och hoppas att jag somnar.

En Sån Dära Meningslös Lista

Åh. Min nacke är mongo. Har värsta stora muskelknuten där sen i lördags natt när jag sov på den dära soffan. Utan kudde. I samma ställning i 7 timmar. Damnit.

Jag är uttråkad också. Därför har jag snott denna listan från Hanusi.


namn - Jessica
födelsedag - 25 November
hemstad - Södertälje just nu, men snart blir det andra bullar.
ögonfärg - Blå
hårfärg - Brunt
längd - 1 meter och 80 centimeter
högerhänt/vänsterhänt - Höger, men kan knappt skriva läsligt för hand längre. Dataskadad.
civilstatus - Singel
värsta ovanor - Får nog fråga någon annan om dem... Men ja.. Pillar på min näsring, överanalyserar, humörsvängningar. Should I go on? Haha.
stjärntecken - Skytt
skostorlek - 37-38. Och ja, jag har ypperlig balans, thank you very much.
är dina föräldrar skilda - Ja x2
skor i dag - Barfota
svagheter - Som att jag skulle avslöja dem här? Mina ärkefiender kanske läser.
rädslor - Att allt går åt helvete och jag slutar mina dagar som en 98-årig loser
mål för året - Spara pengar, Flytta till Ko Phi Phi, ta min masters i scuba
det första du tänker på när du vaknar - Jävla asshole väckarklocka/katt
när går du & lägger dig - Mellan 12-04 beroende på
mest saknade minnet - Man ska inte älta det förflutna
ANTAL
antal killar du kysst - Öhm... Ingen aning. Mina gymnasieår var pinsamt hångelöverförfriskade.
tjejer - Öhm... Ingen aning. Mina gymnasieår var pinsamt hångelöverförfriskade.
antal förhållanden - Typ... 7
antal syskon - 2 brorsor, 1 syster
antal piercings - Just nu är det bara 1
antal tatueringar - 3 (eller 6 beroende på hur man räknar)
FRAMTIDEN
namn på barn - OM det blir barn så tänkte jag adoptera och då har de ju redan namn
vad vill du bli när du blir gammal - Som att jag skulle veta det nu?
drömjobbet - Divemaster just nu.
FAVORIT
mat - Thaimat, indiskt, kyckling (gärna i kombination med de 2 första)
sport - Nej tack. Om inte scuba/klättring/longboard räknas
djur - Katter har jag 2 stycken som är mina favvosar
glass - Cookies and Cream
godis - Saltlakrits
låt - Ändras dagligen, men just nu Population Stone med Swimfaster Godwhispers
nummer - Varför ska man ha ett favoritnummer?
tuggummi - Det som finns tillgängligt
helgdag - Midsommarafton
årstid - Sommar
tandkrämsmak - Potatis (vafan, finns väl inga olika?)
radiostation - P3
HAR DU NÅNSIN
varit kär - Jag trodde det, men nu är jag inte så säker. Jag är rätt bra på att övertala mig själv om saker. Har älskat många, men det är en helt annan sak.
rymt hemifrån - Jodå, men hann tröttna innan nån märkte det. Haha.
föreställt dig ditt ragg naken - Om jag kommit så långt i ett ragg så har jag nog redan sett dem nakna. Moaha.
skolkat - Jo.. Mitt motto var "gymnasiet är frivilligt"... =P
sovit utomhus - Ja.. vem har inte det?
gråtit i skolan - Grina är lite av min thing.
spytt i skolan - Ja. Var lite bakis.. he.
velat bli modell - Nä, inte egentligen. Många har sagt att jag borde dock.
sett en död människa - Faktiskt inte.
druckit alkohol - Ehh.. Ja. (Nu inser jag att den här listan är gjord för fjortisar)
ätit sushi - Nej. Allergisk mot fisk. (Ja det är sant)
THIS OR THAT
cider/öl - Örl.
pepsi/cola - Cola
mc donalds/burger king - Max
kärlek/sex - Båda?
choklad/vanilj - Choklad i 99% av fallen.
jordgubbar/blåbär - Ingetdera.
kött/veg - Kött! Yammi.
tv/film - Film
gitarr/trummor - Trummor är coolare
adidas/nike - Adidas helt klart
kinesiskt/mexikanskt - Mexikanskt, kinesiskt är rätt äckligt egentligen
kakor/paj - Kaka kaka kaka kaka kaka (kakmonstret!!)
mtv/vh1 - MTV (jag är väl inte 74 år)
blind/döv - Om jag var tvungen att välja eller vadå? Ehmm. Blind, bara för att jag inte skulle klara mig utan musik.
KAN DU
gå ner i splitt? - Inte sen jag var 10 år
skriva med båda händerna - Ja, men man kan inte tyda vad jag skrivit
vissla - Jo, lärde mig för 2 år sen.. hehe
blåsa en bubbla - Tuggummibubbla ja.
rulla dig tunga i en cirkel - Ja
ha dina ögon i kors - Bara med hjälp av ett finger.
nudda näsan med tungan - Nope.
VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN
du nuddade - N fick en hejdå kram
du pratade i telefon med - Pappa
du msnade med - Ibbsie
du kramade - N
du skällde på - Mamma när jag fick vänta i 100 år när jag skulle hämta henne
SENAST DU
skrattade - Jag kommer inte ihåg sånt
grät - Igår kväll när jag och N tittade på Juno
filmen du såg - The number 23
tuggade tuggummi - Igår
drog ett skämt - Öhh.. Ingen aning. Kan inga skämt.
sjöng en sång - Jag sjunger inte. Eller, det är min officiella ståndpunkt iallafall.
VAR ÄR DU
vad ser man utanför ditt fönster - Same old same old.
lyssnar du på musik nu - Nä
om ja, vad -
vad har du på dig - Sunk-kläder. Dvs mjukisbrallor, för kort linne, för stor munkjacka
vad är det på din musmatta - En mus. Daah!
HAR DU NÅGONSIN
blivit kallade hora - Jo, det har nog hänt.
ljugit om din ålder - När jag var yngre.
bråkat utan anledning - Kanske.. På grund av de där humörsvängningarna.
HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN
druckit alkohol - Ja
rökt - Om jag ska vara ärlig så... Ja. Fy mig.
shoppat - Jo, köpte thaibrallor i Ko Phi Phi
skejtat - Nä, det är vinter ute
bakat - Nej, inte senaste månaden
motionerat - Räknas dykning?
solat - Jo, det är rätt soligt i Thailand.


Snubbar, I Love Them

Kan ju säga att det blev någorlunda misslyckat i lördags. Eller ja.. Det var väl ändå rätt kul fast vi kom aldrig till MouseClub. Jo, vi kom dit, men inte in. Haha. Jag tänker inte ens på åldersgränser längre (är ju gammal som gatan) men tydligen så var det 23-årsgräns där och jag var den enda som uppfyllde den. Jag tyckte jag kunde få fördela ut lite av min ålder och vishet till de andra flickorna, men det gick inte riktigt hem. Dessutom så blev vi lite uppdelade så jag, D och M kom dit själva, och då trodde vi att de andra också hade gett upp så vi drog vidare till världens sunkhak. Sen visade det sig att de bara hade dragit ett tag till Donken och sen gått tillbaka och kommit in... Men ja. Hade ändå rätt skoj med D och M, det vill säga tills 3 snubbar inne på haket tryckte upp mig mot en vägg och började tafsa på mig. D och M hade gått ut för att röka, så det kändes ju.... sådär om man säger så. En annan tjej kom och frågade mig om killarna störde mig, jag sa ja och hon drog undan mig från dem. Snubbarna började mucka och var allmänt störiga, jag var helt chockad och stod mest bakom den där andra tjejen. Hämtade min jacka och gick ut, hittade M och D och började grina som ett litet barn. Blev chockad som fan där inne när det hände. Snubbarna blev iallafall utkastade och portade men vad hjälpte det mig? Åh vad jag älskar killar alltså.

Anywho. Har blivit sjuk. Ont i halsen, feber och förkyld. Sov på en soffa i lördags natt utan filt och det var svinkallt så tror det är därför. Har hängt med N idag ändå, hon sov över här inatt. Jag har verkligen vart astråkig och sjuk, inget bra sällskap alls. Vi har mest degat, gick upp klockan 3 idag. Haha. Tur att N gillar att sova.

Funderar på att åka till Amsterdam om 2 veckor. Om jag får ledigt vill säga. Tycker jag att jag borde få. Kostar inte alls mycket att åka dit och kan bo hemma hos R:s brorsa. Eller så kan jag CS:a förstås. Hmm.

Möss Ikväll

Nämnde lite försiktigt för G att jag planerar att dra i höst. Han svarade med att säga att "rent teoretiskt" så skulle jag ju kunna få vara ledig i 4 månader över vintern varje år, så jag kan åka iväg och jobba som divemaster. Det vill säga, jobba säsong på 2 ställen. Här i Sverige över cykelsäsongen, dvs vår & sommar och turistsäsongen i Thailand, dvs höst & vinter. Hmm. Helt fel är det ju inte. Vet inte hur mycket det finns att göra i Thailand över sommaren. Men det beror ju på lite också vad jag ska göra i Thailand. Om jag kan hitta på ett tillräckligt bra sätt att tjäna pengar så kan jag ju bara dega där över sommaren. Eller resa runt lite i Asien sådär i allmänhet. I dont know. Känns lite som en Svensson half way idea. Borde ju göra det fullt ut liksom. Chansa lite. Bära eller brista. Utan en back up plan. Bryta lite mönster. Jag som alltid oroar mig, planerar och tänker för mycket. Tror det skulle vara bra för mig.

Anyways. Ikväll ska jag tydligen på MouseClub med N och hennes polare. Var rätt länge sen jag var ute och svängde i flatkretsar, har försökt ta en paus från den världen. Blir liksom lite overload ibland med alla intriger och skit som jag antar uppstår i alla små kretsar där alla känner alla (eller iallafall vet vilka alla är). Känner mig inte så pepp, mestadels eftersom mina sömnvanor fortfarande är fucked up. Gick upp 7 i morse. Kanske ska försöka ta en liten tupplur efter jobbet, annars kommer nog kvällen sluta med att jag kommer somna mot nån random butchflatas axel. Ha!

Plans Plans

Det känns som att jag har så mycket att göra nu... Även fast det är typ 9 månader tills jag ska flytta. Vet liksom inte riktigt i vilken ordning jag bör göra saker. Det är ändå ett rätt stort steg, ska mer eller mindre starta om hela mitt liv på en annan ort. Måste göra mig av med allting jag har här och köpa nya grejer där. Hur lång tid tar det att få en lägenhet såld? Hmm. Vill ju inte sälja den för tidigt liksom. Sen frågade iförsej mamma om jag ville bo i hennes lägenhet ett tag, eftersom hon planerar att flytta ihop med sin nya snubbe men inte vill göra sig av med sin lägenhet på en gång ifall det inte skulle funka. Vet inte om det är en bra idé eller inte... Det enda jag tjänar på det är egentligen att jag kan börja göra mig av med grejer redan nu och sen är det liksom bara att dra. Men tror inte jag vill det faktiskt. Trivs bra här och att bo sådär halvt och verkligen känna att jag bara väntar på att få dra skulle vara jobbigt i längden. Eller så gör det att jag verkligen drar sen. För just nu är jag jävligt bestämd, men det kan ju ändras... Jag vill inte att det ska ändras. Men man vet aldrig. Men om jag gör det oundvikligt så kommer det ju bli av. Funderar på att köpa flygbiljett redan nu. Har hittat en för 4500 spänn. Åh, det är vid såna här tillfällen som jag verkligen hatar min överaktiva hjärna. So many choices. Och det är bara jag som kan göra dem.

Och det där med lånet för lägenheten. Har ju insett att jag faktiskt inte behöver betala tillbaka det och bara ta vinsten... Kan ju använda de pengarna för att köpa boende i Thailand istället. Men då är jag ju lite bunden hit fortfarande iomed att jag har räkningar här att betala varje månad. Iförsej så har jag redan det iomed CSN men ändå. Det skulle iallafall göra att jag skulle slippa råspara pengar. Ouh, I don't know.

Nu måste jag till jobbet och låtsas som att jag gillart.

Population Stone



Jag gillar när detta är det första man ser när man vaknar. Så bra verkligen! This is going to be a good day.

Jag Är Tydligen 17 År

Hahahaha! Sån jävla rolig grej hände mig precis. Var på ICA och handlade det sista tills ikväll, dvs potatis, timjan, cola, olivolja och 2 stycken Mariestads 2.8. Gick till kassan och snubben som satt där var väl i 20-årsåldern skulle jag tippa. Han kolla konstigt på mig ett tag, som att han väntade på något, och sen frågade han om leg! Haha! Liksom, Hawhatt! Trodde han seriöst att jag var under 18 år? Sen efteråt så såg han lite skamsen ut och sa att man faktiskt ska visa om man är under 30... Hade jag ingen aning om. Men ändå, något töntigt. Trodde han att jag skulle supa mig full på 2 lättöl? Roligt var det iallafall.

Make Sense? No.

Alltså. Förlåt, men jag blir fan irriterad på alla som ska vara så jäkla upprörda över att en kändis har dött. Det dör hur mycket människor som helst varje dag, inte konstigt att någon av dem råkar vara en kändis då och då. Var är alla "RIP Mugabe, 4 år"? Tycker det är jävligt mycket mer tragiskt än när nån jävla självömkande idiot som frivilligt börjat med droger kolar.

"Kooonstit Vaa?"

Wiee, fick sova till halv9! Sen tyckte Serlot att jag var för himla tråkig och började jama och klättra runt på mig. Insåg att jag aldrig skulle kunna somna om ändå, så gick upp och då gick kattfan och la sig och snarkade. Varför ska det alltid vara så? Katter är konstiga.

Sorry att jag tjatar om videon jag la upp, men kollade på youtube nu och det är 3 stycken länkar till den. Vet ju vart en av dem kommer ifrån (daah), men de andra 2 då? Vem fan vill länka till en 7 sekunder lång video av en idiot som leker med transformers? Weird indeed.

Borde börja förbereda maten inför ikväll. Rensa fläskfilé.. Jippie. Fy vad jag hatar rått kött. Så vidrigt. Synd bara att det är så satans gott när det väl är klart.


3 poäng till den som vet var citatet kommer ifrån.

Yay. Typ. Andas.

Fy fan vad duktig jag är. Har städat nu... Tror jag kommer svimma vilken sekund som helst dock. Måste nog sova nu... Måste vänta tills min astmaspray verkar ordentligt, kan typ inte andas. Damn hair. Ihh. Först dricka vatten. Har nog inte fått i mig tillräckligt med vätska idag. Förvirrande inlägg? Tänk då på hur jag upplever min hjärnverksamhet.

Kortslutning

Fick sluta tidigare på jobbet idag bara för att jag var så satans otrevlig. Haha. Om jag inte får sova så blir det lätt så. Jag är dessutom världens sämsta på att dölja mina känslor, så är jag på pissigt humör så märks det. Kanske inte världens bästa personlighetsdrag, men folk jag känner behöver iallafall inte oroa sig för att jag inte säger vad jag tycker/känner... Heh. Försöker iförsej hålla igen lite, har märkt att det skrämmer folk när man är för öppen med ens känslor. Vilket jag tycker är konstigt. Flesta säger att de vill att man ska vara ärlig, men sen när det väl kommer till kritan så förväntas man spela det där jävla spelet där man ska låtsas vara ointresserad ena dagen och sen skicka nåt halvgulligt sms som kan tolkas både på det ena och det andra sättet andra dagen. Fan vad jag hatar sånt. Fast iförsej. Jag kanske inte ska säga nåt. Är någon för på mig så får jag lite panik också... Haha. Åuh. Damnit. Jag kommer nog förbli singel för evigt. Inte för att jag har några problem med det faktiskt. Det där med förhållanden är överskattat. Det enda folk som är tillsammans gör är ju att klaga på varann ändån. Och vara otrogna eller iallafall flörta lite "oskyldigt" med någon annan. Jag blir faktiskt förvånad. Så många som jag verkligen trott har det bra tillsammans, som sagt att de är så kära och älskar varann så jävla mycket, och så går de ändå och knullar nån annan på fyllan. Liksom why? Jag har aldrig fattat det där. Hur bra är fylleknull ens? Bah.

Oj vad jag svamla iväg. Skulle inte alls skriva om sånt där... Haha. Det jag tänkte skriva var att jag verkligen borde ta tag i mig själv och STÄDA nu när jag fått sluta tidigare och allt. Men mina 4 timmars sömn inatt gör att jag inte riktigt känner mig motiverad. Inte ett skit motiverad faktiskt. Undrar om jag kan gå upp tidigt imorrn och städa istället? Har ju ändå vaknat runt 7 varje morgon. Men om jag gör så kommer jag garanterat vilja sova imorrn bitti... Åuh. Fuck ass vad jobbigt. Fuck ass? Jag är fan dum i huvudet just nu. Sluta skriv männska.

Sleep?

Börjar tro att mina sömnvanor aldrig kommer återgå till det normala. Somnade vid 2-3 inatt, och vaknade klockan 7 och kunde inte somna om. Nu däremot känner jag mig astrött och skulle nog kunna somna om det inte vore för de 2 kopparna kaffe som jag tryckt i mig som ger mig skakningar å det grövsta. Sen är det ju den där lilla petitessen med att jag ska börja jobba om 1 timme. Tycker vi borde införskaffa en säng som kan stå på jobbet så man kan ta en liten tupplur då och då. Skulle vara sweet.

För er som undrar över videon så föreställer den mig i Mallorca i sommras. Vi hade käkat på Burger King och jag fick en leksak med min mat... En transformer! Hade mycket roligt med den kan jag säga. Moaha.

Ikväll måste jag städa. Har inte gjort det sen jag kom hem, och jag tvivlar på att B städade nånting när han bodde här medan jag va i Thailand. Det gör att det är typ 3 veckor sen det blev städat sist. Som sagt, hår överallt. Ska dessutom ha mamma över på middag här imorrn, så då kan det ju vara trevligt om det inte ser ut som ett bombnedslag. Ett hårigt bombnedslag. Packa upp mina väskor kan ju vara en bra idé också. Hmm.

Har funderat på vad fan jag ska göra med alla mina saker när jag flyttar. Kanske måste hyra ett förråd. Undrar vad det kostar. Ska försöka göra mig av med det mesta dock, kommer nog bli storsäljare på Tradera. Men vissa saker vill jag inte göra mig av med, så måste ha nånstans som jag kan ställa skiten. Tror inte pappa har plats... Damnit.

Haha!


Ants In Pants

Åuh. Jag är trött. Hela tiden trött. Inte så konstigt när det är så satans mörkt. Har jobbat för första gången på en månad idag. Det var ju lagom deprimerande... G typ antydde idag att han tyckte att jag skulle ta över butiken nån gång i framtiden, och det var rätt svårt att hålla tungan rätt i munnen och inte säga nånting om mina planer att flytta till Thailand. Är inte redo att snacka om det ännu med han. Orkar inte med att jobba i 9 månader och att han ska spela martyr hela den tiden. Han har nämligen sagt att han aldrig ska anställa någon mer, att han inte litar på folk och bla bla... Det ger ju mig inte så lite ångest, känns som att han sätter alldeles för stor tillit till mig liksom. Jag har aldrig jobbat längre än 9 månader på ett och samma jobb tidigare, och nu har jag snart vart 2 år på cykelaffären. Jag får seriöst panik av det. Det kryper i kroppen av att vara på samma ställe såhär länge. Det kryper ännu mer när nån säger sådär att jag ska ta över butiken och sånt, för det betyder att jag ska vara på ett och samma ställe typ resten av mitt liv. RESTEN AV MITT LIV!? Fy fan. Nej nej NEJ jag vill inte. Panik! Verkligen panik. Får fan hjärtklappning bara av att skriva ner det.

Har snackat med en kompis till min pappa, och han känner tydligen en tjej som har haft katter innan, men de hade dött för inte så länge sen. Han trodde att hon kanske kunde ta hand om Marsei och Serlot. Jag vill bara att de ska hamna hos någon bra människa som älskar dem och tar hand om dem på bästa sätt. Då skulle jag kunna ge bort dem utan det minsta dåligt samvete. Fast jag skulle ju sakna dem såklart. Som fan. Men jag mår verkligen inte bra av att ha dem... Tyvärr. Dessutom, om jag ska flytta så måste jag ändå hitta någon som kan ta hand om dem på obestämd tid. Inte det lättaste direkt. Åh, jag får lite ångest när jag tänker på det... Mina bebisar. Kommer jag verkligen klara mig utan dem? Kommer ju dö av ensamhet här hemma.

En Bra Sak Med Sverige; Kök

Om det är något jag kommer sakna när (ja när, inte om) jag flyttar till Ko Phi Phi så är det att laga mat. Verkar inte direkt vara standard med kök i de små sunkiga bungalows som man hyr. Visserligen så är restaurangmaten billigare än något som jag kan koka ihop här i Svedala, men det är liksom inte det som är the point. Som nu, när jag har haft en gryta puttrandes på spisen i 5 timmar, det luktar så himla gott i hela lägenheten och det känns liksom bara bra i själen på nåt sätt. Men känns som att jag kan överleva att slippa laga mat i några månader iförsej, för man slipper ju dessutom diska. Hawiee!

Hypad På Kaffe

Har inte druckit kaffe på över 2 veckor när jag var i Thailand och nu i morse så drack jag 2 koppar av gammal vana... Det var inge bra. Ville typ kräkas i flera timmar efteråt. Det har gått över nu tack och lov. Och ja, jag har vart vaken tillräckligt länge för att det ska kunna ha gått flera timmar sen jag drack kaffe. Klockan 6 vaknade jag nämligen med ett PLING och kunde inte somna om. Men då var ju klockan faktiskt 12 i thaitid, så det kanske inte var så konstigt. Sen jag vaknade har jag inte gjort så mycket förutom att titta på Metalocalypse, en sjuk tecknad serie som B laddat hem medan jag var borta. Varje avsnitt är bara 12 minuter långt, varav typ halva går ut på att de gör en ny deathmetal sång och att det dör en karaktär i varje avsnitt... haha. Helt störd som sagt. Men rätt underhållande.

Måste städa här hemma. Katthår överallt. Känner mig sjuk. Snorig, ont i halsen och har astma mest hela tiden. Varför ska jag vara allergisk för? Mamma sa att jag seriöst borde tänka över att ge bort Marsei och Serlot, för min egen hälsas skull... För första gången är jag inte helt emot det. Hatar att vara sjuk. Men jag älskar ju mina bebisar. Åuh. Skulle vara så bra om nån jag kände kunde ha dem så jag kunde hälsa på dem så mycket jag ville. Men ingen som jag känner bra vill eller kan ha katter. Buhuu. Don't know what to do.

Ikväll kanske jag ska på överraskningsfest för E:s syrra... Får se om jag pallar. Känner mig som sagt sjuk och trött. Men samtidigt lite socialt utsvulten. Plus att jag ju måste visa upp min bränna medans jag fortfarande har den kvar. Känner den bara rinna av mig. Snart är jag lika blek (eller blekare) som resten av svenska folket.

Förresten så har jag köpt en ny telefon. Den jag lånade av Nina har pajjat, den bara stänger av sig själv hela tiden. Så kan man ju inte ha det. Iförsej så skulle jag ju spara så in åt helvete, men en telefon måste jag ju ha. Dessutom så börjar jag spara nästa månad har jag bestämt. Lite sent nu iallafall liksom... Har precis vart på semester. Så alla som är skyldiga mig pengar kan ju börja betala av dem till mig nu, så ni är klara tills i oktober. You know who you are. Fan vad sweet det skulle vara om aset Johan läste det här och gav tillbaka de där 20.000 kronorna som han är skyldig mig. Like thats gonna happen...

Hemma

Går runt halvdöd här hemma. Det är så mörkt och deprimerande här. I Thailand gick jag upp klockan 7 nästan varje dag oavsett vad jag gjort dagen innan, och kände mig aldrig särskilt trött. Här är jag trött hela tiden. Nu har det visserligen mycket med jetlag och frånvaro av sömn i nästan 2 dygn på grund av resan och sådär, men iallafall. Vill tillbaka! Damnit. Måste börja träffa folk här hemma snarast, annars kommer jag bli deprimerad.

Märkte direkt när jag kom innanför dörren hemma att jag blev snorig och började nysa. Jag är nog allergisk mot mina små pälsklingar after all. Har försökt förtränga det, men det är nog inte alls bra för min hälsa att ha dem. Fan också.

Har fixat med bilderna från Thailand hela dagen igår, de finns att beskåda på bilddagboken för dem som är intresserade. Här är några undervattensfoton:

image180

image181

image182

29 Timmar Kvar i Thailand

Usch, imorgon kvall sa aker jag hem. Jag vill verkligen inte... Tillbaka till svenssonlivet igen. Usch och fy och bla. Varfor flyttar inte alla till Thailand for? Haha! Nej men seriost. Jag har nog aldrig vart sa motiverad att resa nagonsin tidigare. Jag har fatt en taste pa det goda livet och vill inte ga tillbaka. Tyvarr sa maste jag det ett tag, styra upp sa att saga. Har ju trots allt ansvar for 2 sma liv dar hemma och maste forsoka losa det innan jag kan dra. Sen vet jag inte om jag borde hyra ut min lagenhet eller om jag ska salja den... Saljer jag den sa far jag ju en massa pengar som jag kan anvanda for att stanna langre och sa vidare, men a andra sidan sa kanske jag inte vill stanna sa lange (doubt it) och da sa har jag helt plotsligt ingenstans att ta vagen nar jag kommer tillbaka. Men sant brukar ju ha en tendens att losa sig forstas. Kan iallafall inte sluta pa jobbet forens sasongen ar over, skulle kannas alldeles for nesligt att sluta nu och lamna G i skiten. Dessutom behover jag pengar. Ska spara som en liten gris nu (sparar grisar?) sa jag har ordentligt med kapital nar jag drar. Masterskursen i dykning kostar ju en del om man sager sa.... Pagar i 6-8 veckor dessutom. Sen nar man har det kirrat sa kan man ju leta jobb som dykguide. Maste bara skaffa utrustning ocksa... Hm. Mycket man behover pengar till. Kanske maste salja lagenheten. Borde kunna fa minst 50.000 mer an vad jag kopte den for... och bilen kan jag nog latt salja for 20.000... och sen om jag sparar sa borde jag kunna fa ihop x antal 1000 ocksa. Borde kunna losa sig.

Fast en varning. Ska ni till Thailand, ak INTE till Ao Nang. Javla skithala. Visserligen battre an Svedala, men ja.... Det ar nastan som Sverige iallafall, for nastan alla som ar har ar svenskar. Skojar icket. Maten ar dubbelt sa dyr som i Phi Phi ocksa, bara for att alla som aker hit ar sana typiska charterturister. Och da kan jag tillagga att det tydligen ar relativt dyrt i Phi Phi jamfort med manga andra oar runtomkring.

Enda bra med att komma hem ar att jag kan satta mig i lugn och ro och fixa med bilderna fran resan. Ar sa himla sugen pa att gora det. Sarskilt undervattensbilderna. Hawieee! Mina skoldpaddskompisar finns med dar. So cute.

For ovrigt sa ar jag pepparkaksbrun. Detta trots att jag anvant solfaktor 15 hela tiden jag vart har, och inte solat kanske 7 av 14 dagar. Nar jag dyker sa ar enda solen jag far pa hela dagen nar jag aker bat tillbaka fran dykplacet. Pallar inte med solen nar jag dykt. I phi phi sa hangde jag mest i dykshopen hela dagarna ocksa.... Haha. Som mest tror jag att jag vart pa stranden 4 timmar i strack (med paus for lunch). Chockerande att jag blivit sahar brun iallafall. Undrar hur brun jag hade vart om jag hade pressat.

Hall tummarna for att vi hittar apor imorrn! De brukar tydligen hanga pa stranden har nere, men de har inte vart dar de 2 ggr som jag varit dar... Buhuu. Det ar imorrn eller aldrig. Fast sag iforsej apor i Phi Phi, men glomde min kamera... Vill ha pics pa dem!


Advanced

Okey... Har vart pa phi phi i snart en vecka nu, och vill INTE INTE aka hem. Vill aldrig lamna den har on. Alskar dykningen (ar numera advanced open water diver) och alskar folket som ar har (inte de svenska ackelfyllosarna dock). Typiskt att man har jobb och lagenhet och katter.... Annars skulle jag latt ha skitit i att aka hem. Sen ar det det dara med jobb ocksa... Hmm.

Har sett sa mycket coola grejer under vatten, gar inte att beskriva. Hyrde kamera en dag for min kurs har, och tog sjukt mycket bra foton. Undervattensfotograf, kan man bli det? I sa fall vill jag det. Min nya drom. Eller, kanske min enda drom jag nagonsin haft nar det galler yrkesval. Far skriva mer en annan gang, det finns sa mycket saker att gora har som ar tusen ganger battre an att sitta framfor en dataskarm.

Thai Thai

Sitter pa ett internetcafe som jag lyckats hitta.. Vart pa nagra andra innan, men de har vart asskabbiga och knappt haft fungerande keyboards, sa att skriva blogg med ett sant har kants sadar...

Hittills sa har det mesta funkat bra. Flygresan var okey, sov som en gris mestadels av tiden... Ha! Stackars mina medpassagerare. Sen tog det forvisso over 5 timmar att ta sig fran flygplatsen till hotellet, det sog ju en aning. Blev massa forseningar och sant. Iallafall. Hotellet ligger i varsta djungelklimatet, hur coolt som helst. Bor i en bungalow mitt bland alla bambus och vaxter, skulle kunna bo dar forevigt. Alskar grona vaxter. Dock ar det ratt turistigt, men det hade jag ju forvantat mig... Farsan ar ju inte den mest aventyrliga personen jag kanner. Iallafall inte nu langre. Men hey, det ar gratis semester! Jag klagar icket.

Ska nog aka till Phi Phi Islands imorrn, har snackat med R fran Couchsurfing, och det ar fortfarande okey att jag kommer dit. Ska nog stanna dar ett par dagar, far se hur lange det blir. Beror pa ratt manga faktorer, bland annat om R ar shysst eller en total douchebag, hur dyrt det ar att hanga dar, hur mycket jag gillar stallet och sa vidare. Ska iallafall dyka minst 2 ggr dar hade jag tankt. Skippar dock att aka till Similan Islands, det ar for langt bort och jag pallar inte stressa runt pa min semester. Dessutom sa har CS-snubben som jobbade pa ett dykplace dar precis slutat. Sa det kanns liksom inte som att det var meningen att aka dit... Men far se iforsej, kanske blir sjukt uttrakad. Kanner mig namnligen en aning bored redan nu. Det ar liksom alltid samma saker man gor nar man ar pa sana har chartergrejer. Usch. Ska paminna mig sjalv om att aldrig aka pa en igen. Om det inte ar gratis... Haha!

Nehepp. Nu har solen kommit fram sa ska bege mig ivag till stranden. Solbranna here I come.

Thailand och Nyår


image179


Okeysh. Nyår var trevligt. Iallafall så länge som vi stannade hemma hos Anna. När vi skulle gå vidare så gick ingenting som det skulle, blev massa väntan och sen när vi väl kom in till festen så var det rätt så avslaget. Borde bara ha åkt hem som vi hade tänkt från början. Men jaja. Inte som att det var misslyckat eller nåt. Är mycket nöjd med nyårsafton i år. Utsikten från Annas balkong är dessutom helt grym, bara den gjorde nyår lyckad. Sen var maten och trevligt sällskap bara grädde på moset (haha, grädde på moset.) Om ni vill se fler bilder så finns de på bilddagboken.

Ikväll åker jag till Thailand. Helt sjukt... Jag har inte ens packat ännu. Hmm. Borde nog ta tag i det rätt snart. Kanske kommer logga in när jag är där nere, men don't count on it. Kommer nog vara upptagen med att ehmm.. till exempel sola, bada, dyka och äta thaimat. Hawieee!