Ny"klippt"


Photobooth bild, har röda gardiner så var tvungen att göra det i Sepia. Sen så skrek Dexter till skitgulligt precis när jag tog bilden, därav mitt fåniga flin. Haha. Har dock insett att jag måste köpa en plattång. Och hårinpackning. Och en hårborste. Jag äger nämligen ingetdera som det är nu.

SleepyHead

Shit vad han sover HELA tiden. Inte för att jag klagar, rätt skönt... Men blir ju lite orolig att det är FÖR mycket. Har ju inte direkt någon erfarenhet sedan tidigare. Ska till BVC imorrn, så får väl fråga då.

Imorgon ska jag även göra hårförlängningen. Hade bokat på ett ställe först, det låg i Tyresö, och jag tänkte att det kunde vara värt att åka dit eftersom hon var ganska billig. När jag skulle köpa håret i torsdags så såg jag att de gjorde förlängningar där också, 500 spänn billigare än vad hon gjorde! De kan ju inte vara kassa där, eftersom det är där de säljer håret (typ kändaste affären för hår i Stockholm). Sen är det ju rätt sweet att bruden som ska göra det kan hjälpa mig välja det hår som hon tycker passar bäst. Hon skrattade nämligen bara åt mina förslag och hittade ett som var mycket bättre direkt. Tur där.

Jag vet att jag klagat på att jag inte får några pengar i förra inläggen (det om försäkringskassan), men har fått reda på att jag får ganska mycket tillbaka från skatten... Och H också. Så vi fick helt plötsligt lite mer att röra oss med. Så tycker ändå att jag får unna mig detta. Jag är faktiskt ganska nervös inför dopet, kommer vara så himla mycket folk. Nu är det 63 gäster som kommer... Kan bli ännu fler. Typ 73. Ihh. Folk från Lund och allt möjligt. Stört.

Nu vaknade han!

Bling Bling

Har fått sjukt mycket tid över sedan Dexter börjat sova i sin egen säng... Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, är så van med att ha upptagna händer hela tiden. Riktigt skönt är det iallafall, blir liksom roligare att umgås med honom när jag inte måste göra det 24 timmar om dygnet. Han sover i sin egen säng på natten också, iallafall till en början, sen vaknar han och vill ha mat, och då är det nog mest för att jag är lat som jag lägger han hos oss efteråt. Liksom skönare för mig att amma liggandes. Verkar funka. Wihoo.

Igår var jag i slöddertälje och hälsade på mamma. Kollade på och beställde ring. Blev faktiskt en annan än vad vi kollade på sist, så det var bra att jag åkte dit och testade, och inte bara tog den som vi pratat om innan. Denna passade mycket bättre in med våran förlovningsring. Sen, hör och häpna, så köpte jag ett halsband! Jag som verkligen ALDRIG brukar ha smycken på mig. Men jag vande mig lite vid att ha ett på mig när jag var gravid och hade en sån där gravidpingla. Har saknat att ha nåt som hänger där som jag kan pilla på. Sen när jag var i mammas affär så såg jag den här:

 

...och då var jag ju faktiskt tvungen att köpa den! Den var rätt dyr, men jag fick rabatt, och sen tyckte jag att jag fick unna mig det eftersom jag verkligen aldrig köper smycken annars. Och liksom, en dykare! Jag blev ju kär. Så nu har jag två små bebisar. Moahaha.


Det Löser Sig... Typ

Saker börjar lösa sig inför dopet och sådär. Mamma ska baka, och farmor. Sen ska jag göra lite grejer också, och så köper vi tårtor iallafall. Visade sig att E kunde köpa dem billigt eftersom hon jobbade på café på NK och de har sammarbete med konditoriet där. Blir 6 st tårtor, borde räcka, även fast vi nu är uppe i 61 gäster som garanterat kommer. På kanske listan finns det 10 stycken till, men alla gillar ju inte, och dessutom räknar de att man ska ta skitstora bitar. Brukar ju alltid bli kvar när man bakar och har tårta och sånt. Dopsamtalet blir nästa onsdag, har kollat upp några psalmer som jag tycker blir bra, och så har jag fixat så att H's kompis fått kantorns nummer så de kan fixa sången och sådär. Egentligen är jag ju inte så mycket för Gud och sådär, men tycker det är en fin tradition, och det är väldigt stämningsfullt och fint i kyrkan liksom. Ska kolla in kläder till dopet på onsdag med mamma. Har snackat med en florist om dekoration till och med, så dopet känns ganska mycket under kontroll. Skönt!

På fredag ska jag fixa ring också. Jag och H ska gifta oss, det har vi bestämt sen länge. Kollade ut en ring i sommras, då vi hade planer på det redan då, men det var lite mycket så vi sket ju i det. Nu har vi iallafall bokat tid den 29 Maj, så då måste vi ha en ring. Vet vilken jag ska ha, men det fanns tydligen 2 varianter och så kommer inte mamma (som jobbar på en guldsmedsaffär) ihåg min ringstorlek. Själva giftermålet vill vi egentligen bara ha avklarat så det blir borgerligt med familjerna närvarande. Och så några av våra närmaste vänner. (Typ dig E!). Efteråt har vi funderat på att bara ha picknick eller liknande, så får alla som vill komma. Men vi får se hur det blir.

Har tagit tag i det där med att fixa bilder att sätta upp på väggarna också. Fick hem några av bilderna idag, och det blir typ hur snyggt som helst! Bilderna gjorde sig verkligen bra på papper också. Mestadels blev det undervattensbilder på fiskar hajar mantor och sådär. Sen några på Dexter, och så en del vanliga kort att sätta in i hans "mitt första år" bok. Blir nog skitbra alltsammans. Känner mig optimistisk.

Har även bestämt mig för att göra hårförlängning! Haha. Jag och mina dumma idéer. Får nåt i huvudet och så måste jag göra det. Har ju tänkt på det flera gånger innan, och alltid tyckt att det är för dyrt. Det tycker jag väl egentligen nu också, men är så satans trött på mitt hår. Vill testa något nytt. Sen kan det va snyggt till dopet också, då jag antagligen måste va finklädd i klänning eller nåt. Haha!

Försäkringskassan Suger

Sjukt länge sen jag skrev. Kanske borde lägga ner bloggen.. Men kanske kommer igång igen nån gång, så den får ligga kvar. Ganska kul att läsa bakåt också tycker jag, ego som jag är. Hehe.
Blir alltid så tråkiga inlägg när man ska försöka sammanfatta vad som hänt på en månad, totalt ointressant. Har mest hälsat på folk, folk har kommit hit, gått på promenader, åkt och handlat på olika ställen, vart på BVC och såna grejer. Dexter väger numera 5.8 kilo och är 61 centimeter lång. Börjar få lite smått kramp av att bära på honom, och värre lär det bli!

Har fått dåliga nyheter från försäkringskassan också. Kommer bara få minimibeloppet de första 180 dagarna som jag är hemma med Dexter, dvs 180kr per dag, vilket i princip är som att bli spottad i ansiktet samtidigt som man förväntas vara tacksam. H kan vara hemma med honom de första 180 dagarna och få pengar utifrån sin lön, men det funkar ju inte riktigt eftersom han ammar fortfarande, och dessutom har jag ju inget jobb. Så det blir ju lite svårt. Dessutom så behöver vi H's jobbpengar extra mycket nu, eftersom han i princip får in två månadslöner när man räknar med all dricks han får. Så det funkar helt enkelt inte att han är hemma. Blir bara så bitter, för jag har ALDRIG behövt bidrag innan, även när jag var arbetslös så bad jag aldrig om a-kassa, har aldrig gått på soc, även fast jag säkert skulle kunnat få det om jag velat vissa perioder. Har alltid velat klara mig själv, och jag har kunnat göra det också. Men nu går det ju inte. Jag kan inte jobba för jag MÅSTE vara hemma med våran son. Och så blir det såhär... Vet inte riktigt hur de har tänkt att man ska klara sig på typ 3500 kr i månaden (efter skatt). Ska man söka soc då också eller? Nu kommer vi ju inte få det eftersom vi är sambos, och dessutom bor billigt (på pappret). Att vi betalar mer hyra än vad som registreras kan vi ju inte åberopa.


Äh, vi klarar oss. Om sanningen ska fram så är det bara "onödigt" lyx som vi inte har råd att unna oss längre, som resor och att äta ute. Vilket suger, men nu är det som det är. Jag råkade bli gravid och hann inte jobba 240 dagar innan han kom. Då ska jag straffas. Att jag jobbat kontinuerligt i flera år innan, på samma jobb, räknas inte. Tack för den. Nu förstår jag varför alla hatar försäkringskassan så jävla mycket. Deras mongoregler förstör ju verkligen folks liv. Tänk om jag inte haft H i mitt liv, hur skulle jag ha klarat mig då? Känns inte alls bra att vara totalt beroende av honom heller, tycker inte om att känna tacksamhetsskuld, vanligtvis är det jag som tar hand om andra och betalar för andra. Utnyttjad har jag blivit också. Vill inte att H ska känna att jag utnyttjar honom. Det gör han säkert inte... Bara jag som känner så. Lite. Äh, jag vet inte. Om situationen var tvärtom skulle jag gjort likadant som honom.
Anyways. Orkar inte tänka på det mer.

Ska döpa Dexter den 10 April. Massa att fixa inför det, men typ inget jag kan göra i förväg. Har fått en tjej att sjunga (H's kompis) iallafall, och så ska E som blir hans gudmor göra/läsa nånting också. Undrar om jag borde läsa nån dikt eller nåt? Brukar mamman göra nåt på dop? Har vart på typ ett dop innan, har glömt hur det brukar funka. Prästen har inte ringt ännu heller, ska fråga han när han gör det. Hittills så blir det typ 50 pers på dopet. Kan bli ännu fler, typ 70. Hade tänkt köpa tårtor, men med ekonomin som den är får det bli till att baka. Mamma, farmor och svärmor ska hjälpa till, annars skulle jag fått stå inlåst i köket i en vecka och bara baka om jag skulle gjort allt själv.

Nu vaknar Dexter så får sluta skriva.