Nu Blev Jag Visst Arg Igen

Uäh.. Jag har tråkigt. Det har bara vart inne en endaste kund sen jag kom hit, och han var helt jäkla dum i huvudet. Inte otrevlig, men han trodde att han skulle kunna använda en vanlig vajer istället för positronvajer, genom att lödda på ett extra lager metall så att den blev lika hård som positronvajern..... Ehum. Okeysh. Jag fattar liksom inte, positron är grejer som inte finns längre, som inte använts på cyklar på 20 år, liksom, hur bra skick kan det vara på den där satans cykeln? Ge upp, låt cykeln vila i frid. Köp en ny. Blir så trött på alla som säger "bara den rullar så", och sen går de och köper en mobiltelefon för 4000 spänn, eller en bil för 40.000. Men nej, det är ju så dyrt med en cykel för 5000! Oj oj oj. Du ska ju bara ha den i 10-15 år. Mobiltelefonen slänger man efter 2.

Sen blir jag så förbannad på alla cyklar som finns som man har fått på Siba, eller köpt på Biltema. Jävla skitgrejer. Sen är det vi som får stå och mecka med junket, försöka få det att funka, vilket är nästintill omöjligt eftersom varenda komponent på "cykeln" är det sämsta de kunnat hitta. Folk försöker mecka själva och förstör ännu mer. Det tar i snitt dubbelt så lång tid att fixa samma grej på en skitcykel som det gör på en kvalitetscykel, och då blir det inte ens bra efteråt. Kunden blir sur på oss för att det inte funkar, och blir ännu surare när det kostar pengar, för "det är ju nästan lika mycket som cykeln kostade". JAMEN JORDEN ANROPAR! Tror du att det finns någon anledning till att cykeljäveln var billig? Tänk nu, använd din lilla hjärna....... Det är som att köpa en bil för en tusenlapp och sen bli förvånad över att den inte fungerar perfekt och att man måste laga den för x antal tusen.

Jag gav G förslaget igår att vi ska sluta jobba med junkcyklar, att vi ska ha en lista på märken som är okey, och en på märken som inte är det. Vi slösar så mycket tid på att hålla på med dem, och när vi får dem att funka dugligt så biter vi ju oss själva i röven. De kanske skulle köpt en riktig cykel om de fattade att det var skit de körde runt på. Vi ska snacka med andra cykelhandlare i stan och bilda kartell. Så snart så kan de ju få åka med sin skit nånannastans, för här i stan kommer de icket få hjälp. Moahaha!

Men det är faktiskt för deras eget bästa! Fatta livsfarligt det är att åka runt på en cykel som inte har fungerande bromsar, när hjulet håller på att åka av, när kedjan fastnar och hela cykeln vibrerar pga skeva hjul. Tycker det borde finnas någon slags kontroll på det där, att cyklar måste monteras av någon sakkunnig. Det är ju trots allt ett fordon, det är som att man skulle kunna köpa en bil i kartong, montera den själv och sen aldrig behöva besikta den.

Okey, jag är insöad. I know.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Äsch, insnöad låter så negativt. Vi kan kalla det engagerad istället :)

Trevlig helg!

Postat av: mizaru

Hanna, alltid lika diplomatisk. =)

Detsamma!

2007-10-13 @ 10:09:00
URL: http://mizaru.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback