Tvångsmässig Shopping

Hängt lite med T idag, hon kom hem till mig och fikade. Massa cola, kladdkaka och de där nya ballerina kexen med pepparkakesmak. Trodde de skulle vara jätteäckliga, men de var faktiskt helt okay. Har fortfarande inte testat ballerina med lakrits, det får bli mitt nästa inköp när det gäller kakor. Det känns som att de kan vara rätt äckliga. Det eller asgoda. Antingen eller liksom, tror inte att det är nåt mellanting. Iallafall.tr Pratade massor, och sen skulle hon iväg för att träffa nån idiot-tant som fu**at dem totalt gällande en lägenhet. Jag hängde med, hade ändå inget bättre för mig, och när det var gjort så tvingade T mig att shoppa. Jag hade gnällt till henne att jag inte hade nåt att ha på mig längre. Vilket stämmer. Min mage är så satans stor nu för tiden. Har typ en tröja jag kan ha ungefär. Eller, det är fler jag kan ha, men det ser helt hemskt ut. Så T lekte personal shopper åt mig. Plockade grejer och sa åt mig att pröva. Och inte gravidkläder, utan vanliga i lite större storlek. Och jag hittade faktiskt en del som var rätt fint! Blev helt förvånad. Köpte två tröjor, en tjockare och en tunnare stretchig lång sak. Så ser faktiskt fram emot nästa gång jag ska träffa folk, så jag får ha på mig kläderna. Wiee. Löjligt att sånt kan få en att må bättre. Men självförtroendet har fått sig en liten knäck av att vara gravid. Kul att få känna sig lite fin för en gångs skull. Det får vara värt de 350 kronorna som tröjorna kostade. Är ju inte fattig direkt, bara det att det känns så onödigt att köpa kläder som man bara ska använda ett par månader. Men kanske kan ha dessa sen också, eftersom det inte är gravidkläder per say. Jaja. Får se.

Imorrn kommer M hit och vi ska baka! Rulltårta tydligen. Det var skitlänge sen jag åt det. Min mormor brukade alltid servera det när vi hälsade på, men hon har ju flyttat till Finland, så blir ju inte särskilt ofta jag hälsar på numer. Men ätandet av rulltårta är mer en bonus, det är ju kul bara att ses och att baka i sig liksom.


Åuh. Måste klippa naglarna. Varför är det så jobbigt för? Så onödigt liksom, varför ska de växa hela tiden? Använder dem ju inte. Förra gången jag klippte dem så glömde jag en nagel, den på vänster ringfinger, så den nageln är verkligen überlång och äcklig. Ja, jag tycker långa naglar är rätt vidrigt. Har gått runt sen jag klippte dem sist och klagat över att jag måste klippa just den nageln, men inte kommit till skott, och nu måste jag ändå klippa allihop. Suck. Vilka problem jag har.

Typiskt Dumt

Sjukt dum i huvudet är jag. Har ju slutat spela WoW, och hade tänkt börja spela Sims3 istället. För nånting måste man ju spela. Faktiskt. Så H var snäll och köpte det till mig idag. Tror att det var lite för att jag inte skulle bli irriterad när han och hans polare ockuperar vardagsrummet med att spela hockeyspel på PS3:an, men iallafall. Jag blev glad. Stoppade in skivan i min dator och... INGENTING händer. Då inser jag att min dator är ett hembygge, och att jag inte prioriterade DVD-spelare när den byggdes. Ahrggh! Skivan är såklart en dvd rom skiva. Lika med att jag är fu**ed. Så nu sitter jag här med ett spel jag inte kan spela. Ungefär. Riktigt så dåligt är det inte dock, för jag håller på och installerar det på min laptop. Men misstänker att den inte kommer funka så bra där. Framförallt kan det vara lite bökigt utan mus kanske. Vet inte. Får väl se. Tar en 20 minuter till innan det är färdiginstallerat... Håll tummarna!

Igår var jag hos farmor och hälsade på. Farsan och lillsyrran var där också, och till min förvåning dök brorsan och hans tjej upp också. Det var rätt trevligt, var där i typ 2 timmar. Fick med mig lite garn av farmor, så ska sticka en halsduk nu. Har ingen, och tycker det är rätt trevligt att sysselsätta händerna när jag kollar på TV. Multitasking så att säga. Fick skjuts hem av farsan, trevligt att slippa pendeltågshelvetet. Syrran föreslog att hon och jag skulle åka till farmor i helgen också, för hon skulle få nån tröja färdigstickad av farmor, och syrran har aldrig åkt tåg till slöddertälje själv förut. Känner mig inte så fasligt sugen på att åka fram och tillbaka med tåget, men eftersom det är första gången som syrran frågat om jag kan hjälpa henne med något/göra nåt tillsammans, så kändes det omöjligt att säga nej... Så får väl se det som en liten utflykt eller nåt. Ha.

Ska kolla om Sims funkar nu.

Uttråkad?

Min mamma mailade mig från hennes rehabilteringsresa nere i Spanien (normalt sett så mailar vi inte till varann nämligen), hon frågade om jag har börjat bli uttråkad av att bara gå hemma ännu. Normalt sett skulle man väl ha börjat bli det, men jag är verkligen inte det. Långt ifrån. Tycker det är saker att göra hela tiden! Förra veckan var ju sinnessjuk, med målning och födelsedagar till höger och vänster. Denna veckan har väl vart lugnare, men vart ute på ärenden varje dag, förutom i måndags. Dessutom är ju H ledig minst 2-3 dagar i veckan, och då hänger jag ju med honom. Har gått på promenader, lagat massa god mat, kollat på film, vart på stan och kollat grejer... Idag har jag tvättid hela dagen. Det är besök till barnmorskan lite hipp som happ. Dagarna går liksom. Visst, jag sover länge och mycket, men jag är höggravid, så behöver det! Kollar TV och internet gör jag också. Håller mig själv underhållen liksom. Sen är det ju allt det där vanliga, städa, diska, hålla undan. Orkar ju inte göra allt på en gång, så det blir lite i taget liksom. Så slutsats. Uttråkad? Nej.

Har fixat en massa med räkningar och sånt idag också. Och försäkringskassan. Jag fattar inte vad alla gnäller på FK för. Först Linda (läs föregående inlägg) och deras hemsida är ju verkligen informativ och sådär. Inga problem liksom. Tror den genomsnittliga svensken är lite bakom flötet eller nåt, bara att fylla i papper så fixar det sig ju. Haha. Kanske inte ska skrika hej ännu eller hur man säger. Kommer säkerligen klaga på FK förr eller senare.

Har slutat spela WoW igen. Det var liksom inte så skoj som jag kom ihåg det. Eller, det är kul, men då måste man verkligen anstränga sig. Gå med i en guild, skaffa den där nyaste uppgraderingen, börja raida och sådär. Pallade ju inte försöka sätta in mig i min gamla toppgubbe, så fick starta en ny, vilket innebär att man sitter och gör samma gamla quest som man gjort tre miljarder gånger innan. Inte så skoj. Ska nog skaffa Sims 3 istället. Det funkar nog bättre sen när Myggan är färdig också, så man kan pausa spelet och sådär. Online spel kan nog bli lite tricky.

Jag vet att jag inte skriver här så mycket, men jag har en annan blogg också, en som handlar mer om Myggan och magen. Den kanske jag skriver i lika mycket som här, fast om lite annat. Vill liksom inte skriva en massa om graviditet och sådant i denna bloggen, vill liksom ha en om mig, och en om Myggan. Även fast det är svårt att hålla isär dem ibland. Om ni är intresserade av att läsa den bloggen också, så kan ni skriva en kommentar med mail, så kan jag skicka länk.

Mardrömmar och Linda, min Hjältinna

Hade en sån sjuk dröm inatt. Jag drömmer för övrigt mycket mer nu, men det har väl med att göra att jag aldrig sover särskilt djupt längre. I drömmen så blev min bror uppäten av en alligator, en enorm sådan. Han hoppade i en damm som var full av dem, simmade ett varv och klarade sig. Då blev han kaxig och hoppade i en gång till, då såg han att det var fullt av dem på botten där han hoppat i, flyger upp i panik, jag försöker få tag i honom, men jag tappar honom. När han kommer upp nästa gång är halva han inne i alligatorns mun. Nu kommer det sjuka. Jag är typ halvvaken när detta händer, så jag kan bestämma lite vad som händer. Jag vill ju rädda honom, men jag inser att realistiskt sett (jäkligt realistiskt med en enorm jäkla alligator i en damm för övrigt) så skulle han redan vara förlorad om halva han var inne i en alligators mun. Så istället för att försöka hjälpa honom så låter jag käftarna på alligatorn slå ihop, vilket gör att min bror blir helt mosad, massa blod och han ger ifrån sig det hemskaste skrik/vrål jag någonsin hört. Nu vaknar jag på riktigt. Först så tycker jag bara att det är en hemsk dröm. Sen känner jag att jag börjar få sån där gråtandning, men inga tårar. Sen kommer tårarna, sen kommer panikkänslan. Får svårt att andas, så jag försöker väcka H. Men han vaknar inte på en gång, så då får jag ännu mer panik. Myggan börjar sparka som en galning i magen, jag hyperventilerar och försöker väcka H. Han vaknar till slut och får mig att börja andas lugnare efter en stund. Usch. Det var så jäkla hemskt. Jag tror inte det var drömmen i sig, utan mer att det var jag som VALDE att han skulle bli krossad som var det hemska. Och sen blev det bara en nedåtgående spiral med paniken. Tog jäkligt lång tid innan jag kunde somna igen. Glad att H var där iallafall, vet inte vad jag skulle gjort utan honom.

Igår var vi hos pappa på födelsedagsmiddag. Det var rätt skoj för brorsan och hans tjej var där, och N och hennes kille också. Vi satt vid vårt eget bord, så hade lite tid att catch up så att säga. Skulle gärna umgås med dem lite mer, men det blir jobbigt när de bor i södertälje. Hatar det där satans pendeltåget. Nu ska ju iförsej N flytta till Nykvarn, de har köpt hus för 2.5 miljoner... Shit alltså. Sjukt. Iförsej kostar ju en lägenhet i Stockholm mer än så, men ändå. Brorsan och hans tjej letar ju hus där också. Går snabbtåg till Nykvarn från Stockholm, så det är ju bra. Frågan är bara vad det kostar... Hmm.


Just, har ju glömt att skriva det bästa av det bästa! Försäkringskassan har godkänt min tjänstledighet, så jag kommer få havandeskapspenning och föräldrapenning baserat på min lön nu istället för att bara få grundbeloppet vilket jag trodde att jag skulle få. Det är så sjukt skönt att det finns inte. Skulle ju ha fått bli försörjd av H annars, då grundbeloppet bara är på fyra tusen nånting, MINUS SKATT! Liksom, hur tänkte dom då? Räcker ju inte till nånting. Tänk om man är ensamstående eller något, hur skulle det gå ihop? Iallafall. Det skulle säkert funkat om bara H jobbade också, men det skulle blivit jäkligt knapert. Det var det jag utgick ifrån hela tiden, att det skulle bli så. För även fast jag jobbade både innnan och efter thailand på cykelaffären så var jag inte inskriven som tjänstledig och jag hinner inte jobba sex månader innan jag ska föda. Så i princip så skulle försäkringskassan bara kunnat säga nej, och haft "lagen på sin sida". Men nu ringde en kvinna upp mig från FK, Linda heter hon, min nya hjältinna! Hon mer eller mindre sa till mig vad jag behövde säga för att jag skulle få det beviljat, nånting om att jag var tvungen att ta ut två föräldrapenning dagar i veckan om jag gick tillbaka och jobbade deltid efter föräldraledigheten. Hon frågade om hur jag hade tänkt där, och jag visste ju inte om hon ville att jag skulle säga ja eller nej, jag har ju noll koll på alla de där konstiga reglerna... Så hon sa att "jag får ju inte lägga orden i munnen på dig men..." och förklarade. Så jag sa att okey, det är så jag tänkt, och hon sa vad bra och att då vi tog det på telefon så måste jag säga att det var på heder och samvete och bla bla, och sen var det klart! Jag tackade en massa och hon sa att hon skickar beslutet i pappersform direkt. Så nästa vecka kommer det! Wiie!

Färdigmålat!

Färdigmålat! Jippie! Myggans rum är numera färdigt också. Det blev lite rolig färg där inne må jag säga, smurfblått och mintgrönt typ. Ha! Jag tycker ändå det blev rätt bra, det ska bli havstema där som sagt, och det är sån där turkosaktig grön som det gärna blir i havet på såna dära trevliga semesterbilder man ser. Blir nog lite tydligare med temat när alla foton kommer upp på väggen och fiskarna blivit målade.

Har även städat bort en ful garderob som var full av H's mormors gamla saker, och ovanpå denna garderob var det så sjukt mycket damm. Alltså, det var minst ett centimetertjockt lager. Så sjukt vidrigt. Uäh. Ungefär lika mycket damm som låg på taklisterna som jag var tvungen att torka av innan vi målade. Tur att jag inte är allergisk mot damm och sådär..... Jo just, det var jag ju. Tur att jag har astmaspray iallafall. Kliar lite i halsen fortfarande visserligen, kanske borde duscha? Hmm.

Nu har vi iallafall fixat iordning alla rummen så som vi vill ha dem. Allt crap som är H's mormors (bokhyllor och garderoben bland annat) har vi tryckt in i hallen. Hallen är alltså ganska trång och ful, vilket är lite tråkigt då det är det första som man ser när man kommer in, men hellre det än att ha lite förvaringsplats i varje rum

Imorrn ska vi till pappa och fira honom på hans födelsedag. Så jäkla många som fyller år i Oktober av någon anledning. Två av mina kusiner, H, min pappa och idag så fyller N år. Säkert någon mer som jag glömt bort också... Heh. N behöver jag iallafall inte köpa present till, det har vi som överenskommelse, då vi fyller år så nära varann, blir liksom bara att byta pengar typ. Dessutom ska hon inte ha nån fest/kalas. Pappa skulle jag ha satt in pengar till en gemensam present (nån dyr GPS tydligen) som hans tjej skulle köpa. Men jag har glömt. Undrar om hon stryker mig från presenten då eller om jag kan sätta in nästa vecka... Hmm. Känner inte människan. Men hon verkar vilja att jag ska tycka om henne, så borde inte vara några problem. Får väl se imorrn.

På söndag så ska vi gå på nån slags husmiddag. Alla grannar i hela huset ska (får) gå på thairestaurang, för att lära känna varann eller något. Känns lite weird på nåt sätt. Men H tyckte att vi borde gå då det är en liten förening (bara detta huset) och alla andra känner varann och så. Mest för att de inte ska tycka att vi är konstiga ensamvargar eller något. Men det är vi ju iförsej... Ha. Har inget behov av att bli polare med grannarna iallafall. Men vill ju inte att de ska hata oss heller, kan ju vara bra att ställa sig in lite innan bebisen kommer, så de har lite överseende med skrik och sånt. Eller nåt. Om inte annat så är det gratis middag! Och gratis är gott.

Hittade en ful grej som jag var tvungen att testa också, haha:


Nesting Nesting

Jobbade förra veckan. Det var sådär kul. Inte alls kul om jag ska vara ärlig. Hade två veckors semester i somras som det är meningen att jag ska jobba in nu i höst/vinter. Problemet är bara att det typ inte finns något att göra på jobbet denna årstiden, och att jag börjar bli stor som ett hus och knappt kan göra något av de få uppgifterna som finns. G är dock för snål för att låta mig inte jobba, så jag gick runt och skrotade och låtsasjobbade. Ungefär så som jag alltid gjort iförsej. Haha! Ska dit en vecka till uppenbarligen, men har inte fått reda på när ännu. Förhoppningsvis rinner det ut i sanden tills dess att jag verkligen blivit en valross och inte kan jobba.

Denna veckan har vi målat om här hemma. H är ledig från jobbet för ändamålet, och jag måste säga att vi vart sjukt effektiva! I måndags målade vi sovrummet, och idag har vi målat vardagsrummet. Blev verkligen hur fint som helst, rött i sovrum och latte/beige i vardagsrummet. På fredag ska vi måla Myggans rum, det ska bli havstema där, så blir blått och så ska H måla fiskar, mantor och valhajar på en av väggarna. Igår blev det inget fix hemma, eftersom H fyllde år. Vi åkte till badhuset istället och åkte rutchkana och badade bubbelpool, köpte muffins på muffinsfabriken, fikade och tittade på True Blood, hade hans familj hit en sväng på "kalas", gick och åt middag på indisk restaurang, och sen gick han ut med några kompisar. Jag stanna hemma, för alkohol är inte riktigt min grej. Han var nöjd med sin födelsedag, så då är jag nöjd också! Och jag hade dessutom nästan lika mysigt som han.
Imorrn ska vi till IKEA. Igen. Blir mindre kul, men det är bara lite smågrejer som ska fixas och det går säkert fort.
Nu satte H på ett avsnitt av True Blood, och mitt te håller på och kallna, så får skriva mer en annan gång!

Pottfrisyr?

Blä... Vart lite mer ur fas än vanligt denna veckan. Inte känt för något särskilt alls, inte blogga heller. Men måste ju uppdatera om att jag numera är tillbaka till mitt bruna hår, fick vara blond i cirka ett år. Känns jätteskönt, mer som jag liksom. Stackars H blev lite chockad dock, jag har ju vart blond så länge vi har känt varann. Dessutom fick han en till chock idag, då han kom hem från jobbet. N hade nämligen vart här och klippt mig. Hon skulle bara ta topparna, men som vanligt när hon klipper mig så blir det kortare än vad som egentligen var tänkt. Har typ page nu. Oops. Skönt att ha det jämnlångt visserligen, men vette fan alltså om jag gillar det så mycket... Var kanske bättre innan. Lite mer trolligt som jag gillar det. Men det var väldigt slitet... Har inte klippt mig sen i November, och sol och massa saltvatten är ju knappast hårets bäste vän. Märkte att H inte gillade det, han är lite som mig, har svårt att dölja vad han egentligen tycker. Men tror mest han blev lite chockad, för sen sa han att det faktiskt var ganska snyggt ändå. Att han inte såg det först, men nu när han vant sig så gillade han det... Jaja. Inte så mycket att göra ändå, det växer väl ut.

Och som det står i gravidboken jag fått läsa hemma hos N (som är från typ 70-talet) så är "det dags att klippa håret i en lättskött frisyr" när man är runt vecka 30. Bilden visade en tjej i typ pottfrisyr. Kanske borde satsat på en sån istället.