Förberedelser

Mitt dykcert har vart borta, jag verkligen letat överallt och haft smärre ångestattacker hur många gånger som helst under den senaste veckan. Ett av mina main goals med hela resan till Thailand var ju att dyka så mycket som möjligt, och utan dykcert så kan det ju bli en aning svårt. Jag var beredd på att behöva åka till Oceanic där jag tog certet och få ut nåt slags tillfälligt kort, men det visade sig att de hade semesterstängt... Skoj skoj, Började nästan grina när jag fick veta det. Nu idag så letade jag igen, bara för att liksom, och i en plånbok (som jag kollat i gångerna innan också) så hittade jag det! Hawiiee! Lyckan var total. Fy fan vad sugit det hade vart om jag inte kunnat dyka. Skulle aldrig ha förlåtit mig själv.

Börjar faktiskt bli en aning nervös... Måste packa och sånt. Tvätta innan. Inte för att jag kommer använda samma garderob som jag gör här direkt, men linnen och sånt har man ju oavsett väder. Hade iförsej planer på att köpa såna där Bali-brallor direkt när jag kommer ner (one size fits all, knyt runt midjan brallor ni vet) och glida runt i dem i 2 veckor, men ja. Kanske bra att ha nån slags överdel till. Iallafall på kvällarna. ÅÅÅÅHHHAAAA SOOOOL! Jag längtar så jag dör.

Har snackat med 2 couchsurfare om dykning och sådär. Båda verkar trevliga som fan och de kan fixa bra boende och sådär billigt om jag åker till Khao Lak och Similan Islands för att kolla på manta rays. En av dem där och den andra på Phi Phi Islands, vilket är stället som jag kommer dyka på oavsett, eftersom alla dykbåtar från Ao Nang (där jag kommer bo) går ut dit ändå. Kommer behöva komma ifrån farsan några gånger iallafall, att umgås med han 24 timmar om dygnet i över 2 veckor verkar lite jobbigt.

GarderobsFri

Jippie, äntligen funkar det att logga in på blogg.se, har försökt sen klockan 11 igår kväll. Jag var iallafall väldig social igår. Översocial. Åkte till farmor först och fikade, direkt därifrån till mamma på middag, och sen direkt därifrån till Torekällberget där typ alla som jag någonsin känt höll till. Mamma inkluderad. Vi var där redan klockan 7, så när klockan blivit 11 så kände jag att det faktiskt fick vara nog och gick hem. Normalt när man går ut så gör man det så pass sent att man inte är där mer än typ 3 timmar, vilket är alldeles lagom. Vad kan man göra förutom att prata och dansa liksom? Och mer än ett par timmar av det är bara boring.

Igår åt jag lammfärs för första gången. Jag grinade nästan när jag skulle börja äta. Jag och lamm har ett special bond, ända sen jag fick mitt första gossedjur när jag föddes. Det var ett lamm (daah) som jag fantasirikt nog döpte till Lammet. Jag sov med Lammet ända tills jag blev typ 10-12 år, så nu känner jag mig som en svikare. Får be om ursäkt till henne tror jag. Förlåt att jag åt upp dina släktingar.

Igår kom jag även ut officiellt för min mamma. Inte för att jag försökt dölja det direkt, och hon har nog eventuellt fattat ändå. Men det var liksom första gången vi pratade om det. Det kändes bra, hon sa alla de där bra sakerna man vill höra. Fattar inte varför jag inte tagit upp det förut, för även om jag inte försökt dölja saker så har jag ju undanhållt information liksom, inte sagt allting rakt ut. Hmm. Jag kanske har försökt dölja det. Iallafall lite. Har nog hoppats på att hon bara skulle fatta av sig självt, för det finns liksom inga bra tillfällen att ta upp det. Och det irriterar mig faktiskt att jag ska behöva säga det överhuvudtaget, jag menar, inte som att man måste säga till alla att man är hetero direkt. Alla bara antar det automatiskt. Annoying. Iallafall. Det hela var mycket odramatiskt, rätt ointressant faktiskt. Men nu är det gjort och det känns bra.

Idag kommer B tillbaka från Finland. Har saknat honom lite faktiskt. Har laddat hem massa nya stand up grejer och 3 säsonger av Family Guy, så vi har ju att göra iallafall... Haha.

Har skrivit till några folk i Thailand också, har ju lovat att dyka på ett specifikt ställe så jag får se Manta Rays, och det stället ligger några timmar från där jag kommer bo. Skulle vara kul att göra en liten road trip, och om man får tag i nån CS:are där nere så kan de säkert hjälpa till med tips på bra dykställen och hur man bäst tar sig dit och sådär. Damnit vad jag älskar couchsurfing. Typ bästa uppfinningen någonsin.

Fan också. Kom på att jag måste leta reda på mitt dykcert. Jag hittade ju det förut och var asglad, men så böt jag plånbok och då måste jag ha lagt det på nåt bra ställe (=nånstans jag inte kommer hitta det). Måste MÅSTE verkligen hitta det. Annars kan jag ju glömma dykningen totalt. Uääh.

Jag Kanske Borde...

Hur kommer det sig att även om man sagt att man inte vill ha några julklappar, och att man inte tänker köpa några heller, så får man ändå satans julklappar. Ja kanske inte Satans julklappar (undrar vad det skulle vara, typ glödande eldklot?), men ja... Spermadonator pappa var förbi här nyss och gav mig 2 kuvert med thailändska pengar. Visserligen blir jag ju inte ledsen för det, men jag känner ju mig dum när jag inte har nåt tillbaka. Fastän jag inte borde göra det, eftersom jag tydligt sagt att de inte skulle göra det. Damnit. Farmor skickade julklappar via brorsan också, After Eight, stickade sockor och thailändska pengar. Så nu känner jag att jag antagligen måste bege mig till farmor en stund nu på dagen och fika eller så. Bara för att döva mitt dåliga samvete. Måste nog åka på mammas fåniga middag ikväll också, mest för att hon ska mata katterna när jag är borta (skyldighetsgrejen igen) och för att jag fortfarande inte gått på middag med henne (vilket var min födelsedagspresent till henne). Åh. Jag är en så dålig familjemedlem. Men fuck it. Vadå familjemedlem? Vilken familj? Glömmer det där ibland. Min så kallade familj måste ju vara experter på att skilja sig och fucka upp allting. Varför ska då jag vara annorlunda? Man blir ju som man umgås. (Haha, Fucking Åmål referens i min blogg, det hade jag aldrig trott.)

Flamingo.

image178

Think Think

Dagen har inte gått som jag planerat. Mestadels har det vart internets fel, det har inte riktigt velat fungera. Hade tänkt spela WoW hela dagen, men har inte kunnat göra det än. Istället har jag fixat med alla hemska bilder som togs igår (finns att beskåda i bilddagboken), vart och handlat godis och grejer och kollat på TV. Nu verkar dock internet funka bra igen, så det blir nog WoWande resten av dagen och kvällen. Fast ska nog bada först. Fryser av någon anledning.

Jag är förvirrad över mina känslor. Vet som vanligt inte om de är på riktigt eller om de är inbillade. Eller om jag bara försöker skydda mig själv genom att förtränga känslorna och låtsas som att de är inbillade från början. Det känns iallafall läskigt och som dömt att misslyckas. Borde inte ge mig in i det här. Fast risken är att jag redan är inne och kommer ångra mig om jag inte agerar på det. Fan också. Varför kan ingen bara lobotomera mig så jag slipper tänka?

Im Leaving

Har städat hela lägenheten idag, mestadels för att jag var uttråkad. Först så diskade jag bara, vilket verkligen behövdes. Hade inte diskat sen i tisdags... Oops. Resten gick liksom av bara farten. Dammtorka, dammsuga och torka golven. Det gick rätt fort eftersom det var så kort tid sen jag städade senast. Tror jag ska börja städa varje vecka, lär ju vara mindre jobbigt då. Men who am I kidding. Kommer ju aldrig hända.

Skulle egentligen ha hängt med Ibbsie idag, men verkar inte som det blir nåt utav det. Buhuu. Men men, what can I do. Brorsan ringde och frågade om jag ville hänga med dem ikväll, och jag sa kanske, eftersom jag egentligen skulle velat hänga med Ib. Men jag tror jag går ner dit nu, får inte tag på honom så... Det kommer säkert ändå kännas försent nu.

Imorrn är det julafton har jag precis kommit på. Så här lite julstämning har jag nog aldrig haft någonsin. Och det säger rätt mycket. Har ju bojkottat julen förut, vart utomlands och sådär, men nu... Imorrn känns bara som vilken dag som helst. Och det är inte som att jag försöker övertala mig själv om det eller nåt ens, det är det som är det sjuka. Det bara känns så himla ojuligt i år helt enkelt. Jag ska fira Ibs och Annas födelsedagar istället. Lite roligt att 2 av mina bästa vänner fyller år på julafton.

Mjahapp. Kläder kan ju vara en bra grej om man ska gå utanför dörren.

Tristessen Vann

Åkte in till E iallafall. Skulle nog inte ha gjort det om inte A hade ringt en gång till och tjatat lite på mig. Fick asbråttom då helt plötsligt, eftersom jag tagit det lugnt, duschat i 100 år och käkat mat i lugn och ro (eftersom jag ändå skulle stanna hemma). Hade då cirka en kvart på mig att ta på mig mer anständiga kläder, fixa håret (det är nytvättat = omöjligt att fixa ändån), preppa väskan med iPod och bok och slänga på mig mascara. A och E är nämligen alltid så enormt söta, som små porslinsdockor, så jag känner en viss press på mig att inte se alltför jävlig ut när jag träffar dem. Fick halvspringa ner till station, och trodde seriöst att jag skulle kräkas upp spaghettin som jag ätit mindre än en halvtimma tidigare. Mindre roligt. Men jag hann med tåget iaf. När jag väl kom hem till E så var jag en halvtimme försenad, men ändå först där. Hålla tider är inte direkt deras starkaste sida. (Konstigt nog är A röstad till att vara mest "punctual" av alla mina vänner på fäjsbook. Weird.)

Hängde där i typ 3-4 timmar, drack glögg och de slog in julklappar, snackade massor såklart och sen åkte jag hem. Känner mig astrött. Ska nog sova snart. Fast med snart menar jag om typ 2-3 timmar kanske. För lägger jag mig nu så kommer jag inte kunna somna. I know it.

Btw så har jag semester i en månad nu! Hawiee! No more work förens den 21 Januari. Hur great är inte det?!

Lat versus Uttråkad

Åuh. Igår var jag så förbannat uttråkad, och idag är jag så förbannat trött. Typiskt att A och E vill att jag ska komma och dricka glögg och käka lussebullar då då. Hmm. Skulle ju vart lugnt om de hade bott lite närmre, det är den där tågresan som jag verkligen inte ser fram emot bara... Fram och tillbaka dessutom. It sucks. Ass. Iförsej har jag precis fått hem en massa ny bra musik så jag tror iförsej att jag kommer klara resan alldeles ypperligt om jag väl tar mig till stationen. Ja. Det är nog egentligen att gå till stationen som verkar jobbigast. Det är ju så satans kallt.

Äh, vi skulle ses vid 8-tiden. Kommer väl kunna pallra mig dit tills dess. Måste bara äta nånting först. Hittills idag har jag ätit en kaka, typ 5 godisar och druckit 2 koppar kaffe. Bra diet verkligen.

Imorrn ska jag lejka med Ibbsie! Hawiie!

Neon Bible

Jag är officiellt kär i The Arcade Fire's nya album, Neon Bible. Kolla in live-inspelningen här:

Neon Bible

Hur grymt är inte det liksom?

Spinkig och Allena

Jag har gått ner i vikt. Jag har ingen våg, men jag vet att det är så. Dessutom så var det det första min brorsa sa till mig när jag öppnade dörren när han sov här i onsdags. "Vad smal du är". Jaha. Ehm... tack? Eller förlåt? Vad ska man säga? Idag sa min pappa att jag såg ut som ett Biafra barn. Ehm... tack? Eller förlåt? Eller vad? I donno. Jag tycker att jag har ätit ungefär som jag brukar. Eventuellt lite mindre godis, men jag har käkat chips och sånt istället. Fast jag ljuger lite. Jag har helt enkelt inte haft någon aptit på hur länge som helst. Känner mig aldrig hungrig. Ja förutom då när jag tvingat mig själv att äta lite för mycket, då blir jag hungrig bara några timmar efteråt. Men annars... nä. Vet att det inte är bra att jag går ner i vikt, jag är tillräckligt smal så det räcker, men på ett plan så blir jag nästan lite stolt över det. Hänger ihop med mina störningar som jag hade när jag var yngre... Men jag är iallafall medveten om det. Lättare att inte komma in i det igen då liksom.

Jag känner mig fruktansvärt ensam just nu. Har vant mig vid sällskap. Dessutom så är alla så damn upptagna på annat håll, har inte tid att träffa mig. Antar att det är såhär det blir när man är den enda som bojkottar julen. Morsan dumpade mig för att umgås med sin nya pojkvän, Ibbsie verkar vara upptagen så gott som hela tiden han är i Sthlm, Erica har massor för sig ända tills i mellandagarna, P är fortfarande arg på mig. Kanske ska hänga med A och E imorrn kväll, men sen åker de till sina respektive familjer. Det värsta är att jag har kommit ur WoW som fan. Varje gång jag loggar in nu så lullar jag mest runt och är förvirrad. Astråkigt jue. Måste skaffa ett nytt mission som jag kan sysselsätta mig med över julhelgen.

Ett mission som jag borde ta tag i är att diska och plocka bort madrassen som brorsan sov på i veckan... Men det verkar vara ett så tråkigt mission. Blä. Jag vill göra nåt skojsigt. Lek med mig!

Can't Sleep

Men Åh. Jag hatar när jag är såhär trött, men ändå kan jag inte sova... Vad är det för fel på mig? Mina ögon känns som att de kommer tränga sig ur sina hålor snart, det enda de vill är att vara stängda. Det vill säga fram tills dess att jag lägger mig i sängen. Då är det helt plötsligt helt tvärtom, PLING säger det då minsann, och det blir helt jävla omöjligt att blunda, än mindre sova. Suck ass säger jag bara.

Nu har jag dock druckit en kopp te (rött, jag är väl ingen idiot) och käkat några mackor. Trodde att jag aldrig nånsin skulle behöva äta mer efter den där pizzan, men det är väl också som det brukar, ju mer jag äter desto hungrigare blir jag. Weird.

Bara 1½ dag kvar på jobbet, sen är jag ledig i nästan en månad! Hawieee!

Sshååva då. Musik? Ja.

Ransom Note

Har återfått kontakten med L via msn ikväll, det var ju lite trevligt. Även fast männskan tvingade mig att lyssna på Backstreet Boys. Så har du sett mig på msn och sett personliga meddelandet BSB och undrat "What the fuck?!" så har jag alltså inte förlorat förståndet helt, utan bara offrat mig lite för den goda viljans skull. Utpressning skulle man kunna säga. Black Mail. Asian Mail i detta fallet. Moahahaha.

Hotell Eller Nåt

Bläuuäää vad mätt jag är. Sjukt mätt. För mätt. Varför skulle jag trycka i mig hela pizzan för. Onödigt. Blä igen.

Igår fick jag ett litet roligt telefonsamtal. Min lillebror var på väg hem från Skåneland och pappa hade lovat att hämta honom från stationen. Bara ett litet problem, farsan hade lyckats blanda ihop dagarna och trodde att brorsan skulle komma hem nu ikväll, och inte igår kväll. Han satt därför på nån slags stand-up kväll och hade stängt av sin mobil. Då fick jag ställa upp istället, så inatt sov både brorsan och B här. Tur att jag har en madrass säger jag bara. Typiskt farsan att blanda ihop dagarna sådär. Jag skulle ha vart assur om det hade vart jag som hade råkat ut för det.

Idag åkte B till Finland, han ska fira jul där och kommer tillbaka hit den 26/12. Han kommer antagligen vara här över nyår och åker iväg på sin Europa-tripp samtidigt som jag drar till Thailand. Fattar inte riktigt varför man skulle vilja åka till Finland, särskilt på vintern, men iförsej fattar jag inte varför man skulle vilja åka till Sverige mitt i vintern heller. Men I guess att man blir hemmablind. Eller nåt.

Nähä. Jag ska bada tror jag. Och sen ska jag gå runt naken i lägenheten. Var ett tag sen jag kunde göra det. Moaha.

Lägger En Pizza Snart

Blä. Jag har mått illa hela dagen. Spydde nästan imorse, det var sååå nära. Kunde inte äta heller, käka typ 3 tuggor macka. Har käkat lite till nu, men mår fan asilla. Hoppas verkligen inte att det är vinterkräksjukan. Skulle vara så typiskt mig att få den. Bra anledning att skippa julen dock. Moaha.

Tomat

@work.. bored som vanligt när jag är här. Nu har jag dock en massa som jag borde göra, typ montera bort alla Nishiki cyklarna i stallaget (eftersom vi får typ 150 nya cyklar när vi kommer tillbaka från semestern), men jag har blivit lat. Mina arbetsdagar senaste månaden har nämligen bestått av 3 timmars surfning, massa kaffe och eventuellt fixa en punka. Helt sjukt att jag får heltidslön för detta. Får nästan lite dåligt samvete, måste vara den sämsta anställda någonsin. Inte för att G klagar. Lite därför som jag inte gör mer.

Insett att det typ bara är 2 veckor kvar till Thailand. Helt sjukt. Bara denna veckan kvar på jobbet, sen jul, mellandagar, nyår och vips så är jag där. Fattar ingenting. Men det är sweet, damn sweet. Längtar så förbannat mycket efter solen. Blekhet klär mig inte. På tal om sol så har jag inte solat på hur länge som helst, och min hy märker verkligen av det. Den kliar och jag får röda utslag. Nu senast i pannan. Jippie för det liksom. Så jag gick till solariet igår, solade mina vanliga 20 minuter, men det borde jag inte riktigt ha gjort. Eftersom det var så länge sen så blev det liksom lite för länge. Så nu är jag röd i hela fejset istället. Precis lagom till att min ögoninflammation har gått över. Typiskt mig. Jag kan fan aldrig vara helt frisk någonsin.

Jag har iallafall kommit på en sak som är bra med julen, och det är att alla mina små älsklingar kommer tillbaka till dessa trakterna då. Bland annat Ibbsie, Erica och lillbrorsan. Har saknat dem allihop. Asmycket. Det dåliga är dock att de flesta är så fruktansvärt upptagna över julen, det är så många som man "måste" träffa. Som tur är så behöver jag inte träffa nån, så min planering är väldigt öppen för de små upptagna människorna.

Nehepp. Om man skulle ta och montera lite då... Blääuäh.

Idioter Vart Jag Än Vänder Mig

Folk slutar aldrig att förvåna mig, det är helt sjukt... Gav upp qruiser på grund av alla idioter, men de finns tydligen på andra sajter också.


Följande konversation utspelade sig på MySpace mellan mig och en herre som kallar sig Andreas:

Andreas:
vilken kvinna
Jag: Vilken?
Andreas: du såklart
Jag: Jo, jag fattade det och skämtade, försökte väl kolla om du hade hjärnceller nog att förstå det.
Uppenbarligen inte.
Andreas: 
va ää du med i vänserpartiet eller


Hahahahahaha! Hawhatt!? Jag höll på att garva läppen av mig. Sen ville jag grina lite för mänsklighetens skull.

Bhååriingg


image176Jag är uttråkad. Har städat och tvättat hela dagen, B åkte in till Sthlm samtidigt som jag gick till jobbet och har vart där sen dess. Känns helt plötsligt konstigt att vara själv, har vant mig vid att en annan människa är här hela tiden. Konstigt vad fort man kan ändra sina rutiner. Iförsej så har han ju vart här i nästan 3 veckor, så kanske inte så konstigt att jag vant mig.

Har fortfarande ögoninflammation, och min medicin är nästan slut. Hoppas verkligen på ett mirakel så jag slipper slänga ut en massa mer pengar på att gå till doktorn igen. För att inte tala om hur fucking annoying det är att vakna upp varje morgon med igenkletade ögon.

Har iallafall bestämt mig nu för att bojkotta julen. Har sagt till farsan att han inte ska köpa julklappar till mig, och ska säga det till brorsan också. Om mamma redan hunnit köpa nåt så får jag väl ta och köpa nåt till henne då. Ändå bara en person liksom. Jag önskar mig inget särskilt ändå, behöver bara pengar till Thailand, och att önska sig pengar känns inte så kul, särskilt inte eftersom jag slösar pengar för att köpa julklappar till dem. Känns aningen onödigt att bara byta liksom. Men framförallt, julen suger. Särskilt i år. Eller, ännu mer i år än alla andra år snarare. Fuck it.

Ibbsie!

Vad ska jag ringa på för nummer egentligen? Kommer inte fram.... Buhuu.

Waisting Time

Åah.. Jag kan inte bestämma mig för hur jag ska göra i jul... Jag vill verkligen inte fira, vill inte träffa massa släktingar och käka köttbullar och potatis (enda julmaten jag äter), låtsas vara glad och dela ut tråkiga julklappar medan man lyssnar på kass julmusik. Men jag har ingenstans att åka under julen heller, eller, jag har inte råd helt enkelt. Inte när jag ska till Thailand veckan efter. Nån måtta får det ju vara. Jag måste helt enkelt bestämma mig om jag kan motstå pressen och inte ge efter om min kära familj ringer och tjatar på mig. Jag tror jag kan fixa det. Men det kan ju bli jobbigt... Kanske ska stänga av mobilen. Iallafall. Måste bestämma snart för hittills har jag inte köpt en endaste julklapp, och det tänker jag inte göra heller om jag inte ska fira jul. Men då måste jag ringa runt och säga att alla andra inte ska köpa julklappar till mig. Kan ju bli aningen pinsamt annars...

Blä, min hatkund var precis inne. En stor fet gubbe som alltid ska försöka ta i mig så mycket som möjligt. Tror att vi är bästa kompisar. Han ska åtminstone alltid hålla min hand och gnugga den med sina... Uäääh. Hans äckliga valkiga händer. Gissa vem som står och skrubbar panikartad efter varje gång han vart inne? Andra gånger har han försökt krama mig, klappa mig på ryggen och grejer. Personlig sfär... Hallåå?! Det är bara mina vänner och familj som får ta i mig, och jag gillar inte sporadisk kontakt (ryggklappningar, hålla handen, kindklappning) ens från min egen mamma. What can I say, min familj var aldrig särskilt inne på hela den där grejen med kroppskontakt. Om jag är intresserad av någon är det ju självklart en helt annan femma, men att säga att jag är det minsta intresserad av Lasse (gubben på jobbet) vore ju en massiv överdrift. Åh, kan han inte bara sluta komma hit? Inte särskilt troligt dock eftersom han alltid säger att det är så kul att komma hit och att vi är så trevliga. Falsk? Vem jag?

Ögoninflammationen kvarstår. Om det kommer bli som förra gången jag hade det så kommer jag få gå till doktorn ytterligare en gång, skälla lite på han och få han att skriva ut en annan salva eftersom den första inte fungerade. Jag hatar förresten sånt. Om en doktor skriver ut fel medicin så är det ju man själv som får betala priset. Ja först priset att vara sjuk längre än nödvändigt förstås, men även priset av ett återbesök, för medicin som ändå var fel, och för medicinen som han skriver ut andra gången. Tycker fan att det borde vara gratis, eller tillochmed att man skulle få pengar för helt onödig sveda och värk. Jag menar, om vi fixar nånting här och det går sönder på en gång så måste vi ju fixa det gratis samt stå och be om ursäkt. Varför behöver inte läkare göra det? Inte konstigt att de inte kan ett jäkla skit, deras felbehandlingar får ju aldrig några repercussions. De kan ju bara chansa lite på måfå, det värsta som kan hända är ju att patienten kommer tillbaka och får betala lite till, vilket bara är bra för han ändå. Sucks ass om ni frågar mig. Och om ni undrar varför jag skriver han om doktorn hela tiden så är det bara för att min läkare är en han. En han som är duktigt skelögd också. Vette fan vilket öga som jag ska kolla på när jag snackar med han. Jobbigt jue. Liten parantes sådär. Iallafall. Borde komma på ett sätt att straffa läkare som felbehandlar sina patienter. Eventuellt ge dem samma sjukdom som man själv har, så han blir lite mer motiverad att hitta rätt på en gång. I mitt fall skulle jag peta lite i mitt öga och sedan i hans... Iouuw. Kanske inte då.

Uäh. 3 timmar jobb kvar. Gjorde kaffe på det lilla pulver som fanns kvar, och nu är kaffet slut. Och mjölken är 5 dagar gammal. Jag använde den iallafall. Undrar om jag kommer dö nu.

Världens Längsta Lista

1. Hur gammal är du om fem år?
Blä, det vill jag inte ens tänka på...

 

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Min amerikanska couchsurfer imorse


3. Hur lång är du?
180 centimeter enligt mitt pass, men vissa insisterar på att jag endast är 179 centimeter


4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Planet Terror igår kväll. Den var den bästa dåliga filmen jag sett.


5. Vem ringde du senast?
Anna


6. Vem ringde dig senast?
Ellie


7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Running late, see you in 10


8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Om jag ska bestämma tider ringer jag alltid, annars helst sms


9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda x2


10. När såg du senast din pappa?
Plastpappa såg jag i torsdags, spermadonatorpappa... ehh.. länge sen.. kanske 1 år sen?


11. Vilken ögonfärg har du?
Blå


12. När vaknade du i dag?
9-tiden.. asjobbigt.


13. Vilken är din favoritjulsång?
Hatar allt som har med julen att göra


14. Vilken är din favoritplats?
Min lägenhet


15. Vilken plats föredrar du minst?
Platser som är kalla, där man måste vänta och det regnar och man inte har paraply. Jag förstår inte riktigt frågan.


16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Någonannanstans än här förhoppningsvis


17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Tanken att jag var tvungen att gå till skolan dagen efter. Det och monster under sängen.


18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Dane Cook, kollade lite innan jag gick till jobbet


19. Hur stor är din säng?
120x200


20. Har du stationär eller bärbar dator?
Stationär. Jag gillar inte bärbara datorer. Man sitter ju ändå alltid på samma ställe.


21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Om jag är ensam hemma så blir det utan, men har fått anpassa det nu när jag har inneboende... haha


22. Hur många kuddar har du i sängen?
4 stycken, normalt så sover jag på kanten av en, har en på huvudet, en bakom ryggen och en som jag kramar


23. Hur många landskap har du bott i?
Skåne, Västernorrland och Södermanland


24. Vilka städer har du bott i?
Södertälje, Stockholm, Sollefteå (även om det mer är ett samhälle), Malmö, Dublin


25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Helst barfota, hatar strumpor. Hatar dock fötter mer, så föredrar att andra behåller strumporna på. Om de inte har söta fötter, vilket nästan aldrig är fallet.


26. Är du social?
Ibland så har jag mina stunder. Jag är nog mer osocial än de flesta andra iförsej.


27. Vilken är din favoritglass?
Cookies and cream


28. Vilken är din favoritefterrätt?
Godis. Jag äter inte efterrätt sådär, men nästan alltid godis efter maten. Några timmar efter maten alltså. Räknas det?


29. Tycker du om kinamat?
Mje, sådär. Egentligen bara kyckling sheshuan (hur fan det nu stavas) och ibland friterad kyckling


30. Tycker du om kaffe?
Japp, men bara med mjölk i


31. Vad dricker du till frukost?
Jag äter typ aldrig frukost. Om jag gör det blir det oftast te, eller om jag har bråttom (vilket jag oftast har) blir det vatten, för min juice blir alltid dålig innan jag hunnit dricka upp den.


32. Sover du på någon särskild sida?
Om jag sover med någon så föredrar jag att ligga ytterst. Känner mig inträngd annars.


33. Kan du spela poker?
Jag vet hur man gör, regler och sådär, men är ju knappast någon spelräv


34. Känner du någon med samma födelsedagsdatum som dig?
Ja, min mosters man Staffan


35. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, sen borde jag kunna lite franska (efter 5 år av det i skolan) men ärligt talat. Je ne comprend pas.


36. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej


37. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet såklart. Tänker bara på den lilla mängden vatten och den stora mängden nakna människokroppar när det gäller bassänger. Iouuw.


38. Vad spenderar du helst pengar på?
Sparar till stora grejer, samt resor.


39. Äger du dyrbara smycken?
Jag äger typ inte ens smycken överhuvudtaget. De jag äger använder jag inte.


40. Vilket är ditt favoritprogram på teven?
Laddar hem det jag vill se, kollar nästan aldrig på Tv


41. Sover du med gosedjur?
Nä, men jag gjorde det tills jag var typ 12... Lammet in my heart.


42. Vad har du för ringsignal?
Nån brud som sjunger Pick up the phone, pick up the phone, pick up the phone...


43. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Nej, jag har ingenting, men jag tror det finns en och annan låda i min pappas förråd.


44. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En skylt där det står "Recycle your energy" (reklam för magnetisk belysning)


45. Kan du byta olja på bilen?
Jag har inte behövt göra det än, men det tror jag väl att jag skulle kunna. Hur svårt kan det vara?


46. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nopes, bara haft körkort 1 år iförsej.


47. Läser du dagstidningen?
Ibland på nätet


48. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P3


49. När var du i kyrkan senast?
När Nikki döptes, typ 1½ år sen


50. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Runt en vecka flera gånger, festival!


Saffran + Lucia = Svenskt

Jag har fått ögoninflammation. Jippiekayey. Hatar verkligen när mina ögon fuckar sig. Ringde vårdcentralen och hon jag snacka med var för en gångs skull trevlig. Fixade en tid till mig bara en timma senare. Åkte ner till stan och fick gå in till läkaren nästan omedelbart. Han försökte först säga att man måste vänta en vecka och hålla på med vatten och bla bla, men mina ögon har fuckat sig i 3-4 dagar nu och det hjälper inte med varken ögondroppar eller allergimedicin eller vattenbaddning. Jag vet om jag har en infektion eller inte. Gick rätt lätt att få han att skriva receptet, han gjorde inga tester eller nånting, han kollade knappt ens på mitt öga. Tyckte det var lite konstigt... Liksom skriva ut ett recept på antibiotika utan en undersökning? Mjeje. Nu går jag iallafall runt med håret över det ögat som en naturlig eyepatch. Asläckert. Är glad att jag har min långa lugg vid vissa tillfällen. Då är ett av dessa tillfällen just nu. För er som inte fattade. Ha!

Anywho... Idag är det lucia, och B har aldrig sett ett luciatåg så ska ta med han ner på stan och kolla på ett. Har redan tvingat honom att äta lussebullar och pepparkakor. Lussebullen gick inte hem alls, pepparkakan var okey. Antar att det där med saffran är något som man måste lära sig att äta.

Efter det ska vi nog åka till Sthlm och träffa Ellie och Anna. Får se vad som händer... Har massa olika förslag. Allt från att sitta hemma och dricka glögg och äta pepparkakor med tända ljus till att gå på nån luciafest på Ace, till att gå på nån gratis filmvisning... Hmm. Mjaja. Nåt blir det iallafall. Och jag är ledig imorgon, så jag är pretty much up for whatever.

Jag Har En Plan

Bored. Så in åt helvete bored. Har vart på jobbet i 3 timmar och har 3 timmar kvar.... Åuuuaaaahh.. Jag dör. På de 3 timmarna som jag varit här så har en endaste liten kund vart inne. Han köpte punkalagningsgrejer och var ute igen på 5 röda. Känner mig totalt oinspirerad till att göra något överhuvudtaget när det är såhär dödslugnt som det är nu. Montera är det enda jag kan göra. Och städa. Nej tack liksom. Dessutom är min rygg helt sepe. Har sovit konstigt på sistone. Snarare somnat konstigt och legat så resten av natten. Nämligen på sängen, fullt påklädd med massa kuddar bakom ryggen och tittandes på Dexter. Med mascara dessutom så mina ögon kliar. Alot. Typiskt. Är iallafall redan inne på säsong 2 avsnitt 5... Haha. Oops.

Igår hyrde vi PS2 spel också. Resident Evil. Trodde det skulle vara creepy, men det var det inte. Däremot var det massa springande mellan olika delar av spelet och till slut så tröttnade vi på att springa fel och döda en miljard zombies i onödan och kollade upp en walk through på spelet.... Haha. Usch, vad skulle man göra utan internet? Spelet blev iallafall roligare när vi hade den, fast vi hann ändå bara spela igenom halva. Kanske fixar vi resten ikväll. Eller så blir det mer Dexter. Hmm.

B har iallafall börjat packa ihop grejer och kollat tåg till Oslo. Tror nog att han kommer dra denna veckan. Fast han kommer ändå tillbaka ett par dagar emellan, eftersom han ska till Helsingfors sen. Efter det ska han nog tillbaka till Sverige igen och sen är det neråt som gäller.

Åh, jag vill också åka bort. Pallar fan inte med detta svenssonlivet mycket längre. Jag börjar seriöst få panik. Är det såhär det ska vara resten av livet? Jag i en etta, jobbandes i en cykelaffär, spelandes wow på kvällarna och det mest exotiska jag har att se fram emot är en 2 veckors charterresa till Thailand? Jag har för mycket ansvar, för mycket måsten, detta är inte min grej. Känner en nästintill oemotståndlig lust att sälja lägenheten, lura på mina katter till random släkting, göra mig av med bil och alla grejer jag har och sen bara dra. Typ var som helst. Okey, sen när jag kommer tillbaka så kommer jag inte ha ett skit, men so what? Det är bara i Sverige som det är så satans svårt att få lägenhet, jag kan hur lätt som helst få ett rum i London samt jobb på café eller whatever där. Och jag tror nog att andra storstäder är nästintill lika enkla att fixa sånt i också. Så länge som man snackar engelska i landet. Snackar man franska/tyska är jag majorly fucked. Men jag hade inte tänkt slå mig ner i ett sånt land ändå. In fact, jag har ingen lust att slå mig ner överhuvudtaget. Fan också. Det är verkligen mest mina katter som hindrar mig från att göra det där. Visserligen älskar jag min lägenhet. Men det creeps me out att det egentligen är mina saker som äger mig, som hindrar mig från att göra saker. Det borde inte vara såhär. Åh Ångest. Besluttagande. Borde sätta upp en plan. Jag har en lös plan i huvudet redan nu, även fast jag nog egentligen skulle vilja sätta den i verket redan imorgon. Eller idag. Iallafall. Plan:
  • Jobba kvar här tills i höst
  • Göra mig av med lägenhet + bil så fort som möjligt och flytta till billigt boende
  • Eventuellt billigt boende = farsans gäststuga på hans tomt (som har kök o egen toa)
  • Ha katterna i gäststugan och sakta vänja farsan med att ha katterna
  • SPARA PENGAR
  • Dra runt jorden. Typ.
  • Eventuellt komma hem, eventuellt hitta annat mycket bättre ställe att bo på
Slut på lös plan. Ja, så gör jag. Tjing tjong, hej då fucking boring Sverige. Jag vill spy på dig. Och på mig själv för att jag låtit mig själv bli den människan jag är just nu.

GrottTid Tack

Kommer antagligen fastna i Dexter nu, har sett 2 avsnitt och serien verkar cool. Stört hur mycket bra serier det finns. Så kan man ju blanda in lite Family Guy, Heroes och The Office emellanåt när det kommer nya avsnitt. Söndagar är för övrigt så damn tråkiga. Vad ska man göra med dem liksom? Iförsej så har hela den här helgen vart rätt så medioker, har inte gjort nånting särskilt alls faktiskt. Igår var jag visserligen på Nikkis 2-årskalas, men det var bland det hemskaste jag vart med om i hela mitt liv. Vet inte varför, men fick nästan som lite panikångest, hjärtklappning och skit. För mycket människor, för mycket barn, för mycket påklistrade leenden och artigheter. Pallar inte med sånt. Käkade fikat och drog därifrån innan alla presenter ens hunnit blivit öppnade. Inte som att Nikki märkte nån skillnad om jag var där eller inte. Inte Nina heller eftersom hon var tvungen att underhålla resterande 40 personer.

Förresten så har jag visst gjort nånting, gick och såg GuldKompassen igår kväll. Den var faktiskt bra, bättre än väntat, och med en scen som verkligen VERKLIGEN inte är lämpad för barn. Jag satt med käken i golvet när jag såg den. Det var liksom så.... oväntat. Tror jag måste se den igen. Ska iallafall ladda hem den när den släpps på dvd.

Nu har B vart här lite för länge känns det som. Jag behöver min ensamtid. Visserligen är jag ensam på jobbet, men det är inte riktigt samma sak. Saknar att kunna göra precis vad jag vill, saknar att spela WoW, saknar att käka precis vad och när jag vill. Man blir fan skadad av att bo själv, beroende av sina egna små rutiner. Känns helt off när man inte kan göra dem längre. Bor man ihop en längre tid så skapar man ju rutiner tillsammans, men det är ju inte riktigt det som är planen just nu. Vet inte hur länge han kommer stanna, egentligen skulle han dra efter 2 dar, sen skulle han dra nu i förra veckan, och nu sist skulle han åka imorgon. Men det verkar inte som att han ska det längre... Har lite grejer som vi måste kolla upp imorgon innan iallafall. Har tagit ledigt för ändamålet till och med. Usch, jag läser det jag skrivit nu och det verkar som att jag är helt less på B, vilket jag egentligen inte är, bara det att jag verkligen verkligen behöver pauser från människor överhuvudtaget. Min social mätare (sims2 referens) är överfull. Behöver leka lite eremit i min grotta ett tag så jag kan vara happy social Jessica igen.

Update

Jag suger på att uppdatera, jag vet. Men det händer liksom inte så mycket... Och när det händer saker så händer det ju saker och då hinner man ju inte skriva nånting.

Är iallafall rätt så glad nu för tiden, glad för att jag och Anna har återfått kontakten. Jag har saknat henne mer än vad jag trott att jag gjorde. Hon är verkligen en sån människa som det känns helt naturligt att umgås med fastän det gått över ett år sen man senast träffats. Var hemma hos henne och J i torsdags och käkade middag. Trodde som vanligt att det bara skulle bli vi och så hennes syrra + pojkvän, men (återigen) som vanligt så blev det fler än så. Tror vi var 11 pers eller så... Haha. Anna bor i en liten etta med kokvrå, så det blir folk överallt. Men det var rätt mysigt.

Veckan har spenderats på jobbet dagtid och med att kolla på The Office, laga mat och kolla på stand up på kvällstid. Ja med amerikanaren då alltså. Helt stört, var verkligen bara meningen att han skulle surfa hemma hos mig i 2 dagar och nu så är det snart 2 veckor. Inte för att jag klagar. Vissa människor klickar man bara med instantly, och B och jag gjorde det definitivt. Exakt samma humor och gillar att göra samma saker. Dessutom så diskar han varje gång som jag går till jobbet. Har jag sagt hur mycket jag hatar att diska? Mycket. Bara det gör det nästan värt det. B har dessutom gått och blivit bästis med Annas J, eftersom han är från Frankrike och precis har flyttat till Sthlm.

Usch, jag har ångest inför julen. Vet inte alls vad jag ska göra. Allt har blivit ännu mer fuckat sen mina föräldrar skilde sig. Nu ska jag liksom först fira med min ena pappa (som ska vara med min farbror och Ninas familj), sen ska jag vara hemma hos mamma (som ska fira med mormor och finska delen av släkten), sen ska jag ju hinna med min andra pappa (som firar med min lillasyster och farmor). Typ med pappa1 på julafton då antar jag, sen juldagen ska jag vara med mamma men då skulle hon typ bara ha middag med sin nya snubbe, brorsan och hans tjej skulle dit då tror jag.  När jag ska klämma in pappa2 vet jag inte riktigt. Sen kommer ju alla vi syskon bli uppsplittrade också, för att det är ju orättvist om en förälder "får" alla barn på julafton. UÄHH! Fy fan vad jag verkligen INTE vill. Fatta hur mycket julklappar jag måste köpa? Och det är inte ens the worst part. Jag gillar inte ens julen innan detta hände. Nu blev det typ 100ggr värre. Fan att jag åker bort 1:a januari, har ju inte råd att åka bort över julen då direkt. Funderar seriöst på att bojkotta hela julen. För mig handlar julen om familjen, om man inte har en familj längre, vad är då poängen?

28 Dagar Kvar

Att ha en amerikan som inte heller har sett på Heroes avsnitten från säsong2 är en bra anledning till att kolla på dem. Så det har vi gjort. 9 stycken för att vara exakt. För man kan faktiskt inte leka turistguide och hitta på saker varenda dag i en hel vecka, iallafall om man heter Jessica och normalt bara brukar hitta på saker sisådär 2 ggr i veckan på sin höjd. Han klagar dock inte, verkar tycka att det är kul. Inte för att jag vet om det är så jag skulle vilja spendera min semester. Iförsej räknas det nästan inte som semester när man är borta sådär länge som han är.

Jag ser iallfall fram emot min egen semester! Hawiee. Snart ska jag till Thailand och bli brun som en pepparkaka. Screw cancer. Jag gillar solen, hoppas på att den gillar mig också. Dessutom kan jag ju dö i en bilolycka imorgon lika gärna, oroa sig för sånt som hindrar en från att leva kanske inte är det bästa.

Åkte och skaffade headset till min dator idag, så nu kan jag börja använda skype igen. Bra va Ibbsie?! Då kan vi ringa så gott som gratis. Hawiee igen.

FödelsedagsHelg

Galen helg det blev. Först jobba i lördags, direkt efteråt var jag tvungen att åka ut till farsan så han kunde hjälpa mig sätta på vinterdäcken (kanske dags menar jag). Efter det fick jag panikleta runt på stan efter en födelsedagspresent till min mamma, sen hem, duscha och så bege sig in till stan och möta upp Anna & co. Vi skulle förbi en sväng på hennes ex 30-årsfest, typ säga grattis och sen gå nånannastans, men vi hade så kul där så blev att vi stanna kvar hela kvällen. Dansa till rysk musik är underskattat.

Igår var det min mammas födelsedagskalas, massa finska släktingar var där, helt sjukt mycket folk i en etta. Ännu värre än på min födelsedag. Resterande dag spenderades med att kolla på tecknat och stand-up, samtidigt som pizza och cola förtärdes.

Och ja, USA-snubben är fortfarande kvar.

On Your Right Side...

Har inte skrivit på ett tag eftersom jag lekt tourguide till en amerikan på sista tiden. Ja en couchsurfer alltså. Gick runt i Sthlm i 4 timmar igår, och det kändes som att man hann med det viktigaste. Stockholm kanske inte är så stort after all. Inte som att jag drog till Kungsholmen/Norrmalm och sådär, utan söder - gamla stan - centrum. Droppade förbi Annas affär och hon bjöd in oss på tacos på kvällen. Hennes pojkvän är från Frankrike och han hade 2 av sina vänner därifrån på besök, så det blev en salig blandning av svenska, franska och engelska hela kvällen. Very international indeed. Jag hade iallafall kul, och Billy verkade också nöjd eftersom han fick nya kontakter i Paris, dit han hade tänkt åka om typ 2 veckor.

Jag har gjort någon som jag tycker om ledsen och det gör mig ont, men jag måste ju göra så som jag känner och vill, ingen tjänar ju på att jag ska gå runt och låtsas bara för att göra någon glad. Kanske kunde ha hanterat situationen annorlunda, men nu är det som det är. Får se vad som händer.